Erol Büyükburç evinde ölü bulundu

Türk pop müziğinin en ünlü isimlerinden Erol Büyükburç Etiler'deki evinde ölü bulundu.

Erol Büyükburç evinde ölü bulundu

Ünlü sanatçı Erol Büyükburç, evinin yatak odasında ölü olarak bulundu. Etiler'de oturan Erol Büyükburç’u saat 11.00 sıralarında telefonla arayan ve ulaşamayan menajeri Osman Nuri Yazıcı, polisten yardım istedi. Polis ekipleri ünlü sanatçının evine saat 12.00 sıralarında gelerek, çilingir yardımıyla kapıyı açtı. Evde yapılan incelemede Erol Büyükburç’un cesedi, yatak odasında bulundu. Yatağının yanında yüzü koyun yatan Büyükburç’un öldüğü anlaşıldı.
Polis ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede Erol Büyükburç’un üzerinde darp ya da ölüme sebep olacak herhangi bir iz bulunamadı. Ev kapısının içerden kilitli olduğu ve ev içinde her şeyin normal olduğu görüldü. Kalp ve şeker hastalığı bulunan ünlü sanatçının kalp krizi sonucu ölmüş olabileceğini belirten yetkililer, kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak incelemenin ardından belirleneceğini söylediler.

BÜYÜKBURÇ'UN EVİNE GİREN KAPICI: YATAK ODASININ KAPISI DA KİLİTLİYDİ

Büyükburç'un evine çilingir ile giren kapıcı Nurettin Bozdağ, “Yan apartmanın kapıcısı beni aradı. Erol Bey'in kapısını çalıyoruz ama kapıyı açmıyor. Tanıdığın çilingirci varsa çağıralım dedi. Bizde çilingirle eve geldik. Erol Beyin menajeri kapıyı kıralım içeri girelim deyince çilingir kapının göbeğini kırarak içeri girdik. Yatak odasının kapısı da kilitliydi. Onu da çilingir yardımıyla açtık. Erol bey yerde uzanmış halde yatıyordu. Menajeri Erol Büyükburç'un telefona uzandığını ama ulaşamadığını söyledi" dedi.

EROL BÜYÜKBURÇ'UN CENAZESİ ZİNCİRLİKUYU GASİLHANESİ'NE GÖTÜRÜLDÜ...

Etiler'deki evinde ölü bulunan Erol Büyükburç'un cenazesi, Beşiktaş Belediyesi'ne ait bir cenaze aracıyla Zincirlikuyu Mezarlıklar Müdürlüğü'ndeki gasilhaneye götürüldü. 
Büyükburç'un menajeri Osman Nuri Yazıcı, intihar iddialarını kesin bir dille yalanladı. Bu arada, eve gelen Büyükburç'un çalışma arkadaşı Ahu Yıldırım da gözyaşı döktü. Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.  Büyükburç'un cenazesi evden çıkarılıp cenaze aracına bindirilirken, kızı Evren Erol Büyükburç'un üzgün görüntüsü kameralara yansıdı.

Büyükburç, yarın Bursa'da konser verecekti

Türk Pop Müziği'nin efsane isimlerinden Erol Büyükburç'un ölümü, Bursa'daki hayranlarını da yasa boğdu. Bursa'da Suare işletmecisi Yusuf Sabahyıldızı, Erol Büyükburç'un yarın akşam konser vermesini planladıklarını ancak, acı haber üzerine sahnede anma gecesi düzenleyeceklerini söyledi.
Erol Büyükburç'un Etiler'deki evinde ölü bulunması hayranlarının yanı sıra yarın akşam için konser anlaşması yaptığı Bursa'da Suare'nin sahibi Yusuf Sabahyıldızı, acı haberle şoke oldu. Sabahyıldızı, "Erol beyin menajeri Tamer Şahin ile üç gün önce konser için konuştum. Yanında Erol bey de vardı. Tamer Şahin, Erol beyin yanında olduğunu çok heyecanlı olduğunu, uzun süre sonra Bursa'da vereceği konser ile yer yerinden oynatacağını söyledi. Onun bu yaştaki heyecanı beni çok duygulandırdı. Biz tüm hazırlıklarımız yapıp, kendisini ağırlamak için beklerken üzücü haber ile yıkıldık" dedi.
Konser biletlerinin 25 TL'den satışa çıkartıldığını, isteyenlere ücretlerinin iade edileceğini söyleyen Yusuf Sabahyıldızı, 600 kişi kapasiteli konserin verileceği salonda yarın akşam Erol Büyükburç için anma gecesi düzenleyeceklerini, sahneye ise anısına çiçek koyacaklarını açıkladı.

EROL BÜYÜKBURÇ KİMDİR? İŞTE HAYAT ÖYKÜSÜ...

1936 yılının 22 Mart'ında Adana'da dünyaya gelen Erol Büyükburç , babası Sufi Beyin işi nedeniyle eğitim hayatına Halep'te Frere Maris'te başladı. Adana'da Kemal Paşa İlkokulu, İstanbul'da Fatih Gelenbevi Ortaokulu ve 1951 yılında başladığı Ticaret Lisesi'nde ilk ve orta öğretimini tamamlayan Büyükburç, ardından İstanbul Belediyesi Konservatuvarına devam ederken “Alis Rosental'dan” şan dersleri aldı. İstanbul Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi Yüksek ticaretin üçüncü sınıfından ayrıldı. Daha lise yıllarında İstanbul’da kurduğu ilk grubuyla (Şevket Uğurluel, akordeon; Kanat Gür, gitar; Salim Ağırbaş, davul; Metin Ersoy ve Erol Büyükburç, solist) Florya plajında müzik yaptı.Müzik çalışmalarına daha lise öğrencisi iken İsmet Sıral Orkestrası eşliğinde solisti olarak Caddebostan Gazinosu'nda sahneye çıkarak başladı. Bu orkestrada kalmasını sağlayan şarkı Frankie Laine yorumuyla popüler olan Jezabel adlı şarkıdır. Yedeksubaylığını Urfa'da yaparken orduevinde müzik ve sahne çalışmalarına devam etti. Urfa Orduevi’nde şarkı söylerken Leyla Sayar’la tanışır. Askerlik dönüşünde Leyla Sayar’ın desteği ile İstanbul’un klüp çevrelerinde ismini duyurmaya başlar. Kendi adına kurduğu ilk orkestrası Erol Büyükburç Vokal Grubu ile Four Lads, Platters tarzı vokal müziğinin ve doo-wop’ın Türkiye’deki öncü uygulayıcısı olur. ÇALIŞMALARI VE BAŞARILARI
33 film, 20 fotoroman, 6 taş plak, 5 long play, 75 tane 45'lik, 9 kaset, 200'e yakın ödül, 1800 beste, yapıp sayısız gazino çalışması ve bir o kadar da turneye katıldı.
Dört kez evlenen Ero lBüyükburç en son 2004'te ALman asıllı Ute Eser ile evlenmişti.
<< Önceki Haber Erol Büyükburç evinde ölü bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER