Türkan Elçi: Minareye kılıf hazırlamayın, tetiği çeken parmağı bulun


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 28 Kasım'da öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için anma etkinliği düzenledi. Eşinin mezarına kırmızı karanfil bırakan Türkan Elçi, gözyaşlarına hakim olamadı. Tetiği çeken parmağın bulunmasını isteyen Türkan Elçi, "Lütfen minareye kılıflar hazırlanmasın. Minareyi çalan kılıfı hazırlar derler ya. Dört ayaklı minareye kılıflar bulmasınlar. Tahir Elçi'nin katilleri bulunsun." dedi.

Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, kızı Nazenin Elçi ile Hrant Dink'in eşi Rakel Dink de katıldı. Türkan Elçi ile Rakel Dink'in kol kola girerek mezara karanfil bırakması programa katılanları duygulandırdı.

Tahir Elçi'nin katillerinin bulunmasını isteyen eşi Türkan Elçi, "Kutsal bir mekanın önünde ölen insanın katillerinin cezalandırmayacağını da inanmıyorum. O mekanın tarihi değeri yanında böylesi Müslüman bir toplumun kutsal saydığı bir caminin ayakları altında ölmek hiç kimseye de kısmet olmaz. Bugün bu bilinmezse yarın bunu toplum anlayacak. Gerçek anlamda Allah'a inanan insanlar bu katillere lanet yağdıracağına içten inanıyorum. Sonuna kadar takipçisi olacağım. Canım pahasına olsa bile hiçbir şey olmazsa bile Tahir Elçi için sonuna kadar mücadele edeceğim." diye konuşu. Türkan Elçi, şunları kaydetti: "Lütfen minareye kılıflar hazırlanmasın. Minareyi çalan kılıfı hazırlar derler ya. Dört ayaklı minareye kılıflar bulmasınlar. Tahir Elçi'nin katilleri bulunsun."

Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ise "Böylesi kıymetli canlar hunharca öldürülüyor. Temennimiz odur ki bu ölümler, bu cinayetler sona ersin. Ailesine sabır diliyorum, çok acı." dedi.

Diyarbakır Baro Başkan yardımcısı Ahmet Özmen de, Elçi'nin ölümünün üzerinden 7 gün geçtiğini hatırlattı. Özmen, "Henüz soruşturma dosyasında savcılığın yapmış olduğu inceleme ve araştırma neticesinde değerli başkanımızın cinayetin sorumlusu, katili, şüphelisi olabilecek hiçbir isim yok elimizde. Soruşturma bu yönüyle bizce çok yavaş yürümekte. Biz bir an evvel hiçbir gecikmeye mahal vermeksizin soruşturmanın adil ve hızlı bir şeklide yürütülerek başkanımızın katillerinin bulunmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkan Elçi: Minareye kılıf hazırlamayın, tetiği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER