Türkçe öğretmeni, Öğretmenler Günü'nde attığı tweet'en açığa alındı


Van'ın Başkale İlçesi'nde PKK'lıların saldırdığı Eşmepınar Karakolu'nun bulunduğu köyde Türkçe öğretmeni olan B.Ö. attığı, 'Ulan sizin gibi şerefsizlerin çocuklarını mı eğiteceğiz. O bombaların altında can vereceksiniz hepiniz' tweet'i nedeniyle açığa alındı.

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Eşmepınar mahallesinde bulunan Eşmepınar Karakolu'na 6 Ekim akşamında PKK üyeleri saldırıda bulunmuş ve saldırıda 14 asker yaralanmıştı. Karakolun da bulunduğu mahallede bulunan Eşmepınar İlk ve Orta Öğretim Okulu'nda görev yapan Trabzon nüfusuna kayıtlı öğretmen B.Ö., 7 Ekim'de Twitter hesabında 'Ulan sizin gibi şerefsizlerin çocuklarını mı eğiteceğiz. O bombaların altında can vereceksiniz hepiniz.' diye paylaşımda bulundu. Sosyal medya üzerinden hızla yayılan ve eleştirilere neden olan tweet, Başkale Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nü de harekete geçirdi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NDE AÇIĞA ALINDI

Yetkililer yaptıkları inceleme sonrası tweet atan öğretmen B.Ö. hakkında soruşturma başlattı. Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengizhan Öztürk, gündeme oturan paylaşımın ırkçı ve nefret söylemi içerdiğinden öğretmenin açığa alındığını, olayla ilgili müfettişlerin soruşturma başlattığını söyledi. Öğretmen B.Ö. Öğretmenler Günü açığa alınmış oldu.

CİHAN
<< Önceki Haber Türkçe öğretmeni, Öğretmenler Günü'nde attığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER