11. Türkçe Olimpiyatları için görkemli kapanış

11. Türkçe Olimpiyatları, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan görkemli kapanış şöleniyle son buldu.

Olimpiyat Stadı dünya korosuyla sallandı

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan görkemli kapanış şöleniyle son buldu.

Birbirinden renkli gösteri ve sunumlara sahne olan şöleni televizyonların başındaki milyonların yanı sıra yaklaşık 300 bin kişi de statta ve stat çevresinde kurulan dev ekranlardan takip etti.

30'a yakın kamerayla takip edilen şölen, çok sayıda televizyon kanalı da canlı yayınladı. Şöleni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, bazı bakan ve milletvekilleri de izledi.

Kapanış töreninde seyircilerin alkış tufanı eşliğinde bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Bizi bize anlatan dünya çocuklarını kutluyorum." dedi. "Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatında lezzet alır." sözünü hatırlatan Erdoğan,"Bize güzeli gösterdiniz. Bütün çirkinliklerin arasında güzeli düşündürdünüz." dedi. Stattakilere 'kardeşlerim' diye seslenen Erdoğan, "Gerçek Türkiye'nin manzarası, tablosu ve fotoğrafı budur." şeklinde konuştu.

Işıklar ve çeşitli efeklerle renklendirilen görkemli şölende sahne alan dünya çocukları, renk din ve dil ayırımı gözetmeksizin dünyaya bir kez daha barış mesajı verdi. Konuk öğrencilerin sahnede sundukları renkli gösteriler, seslendirdikleri parçalar davetlilerden büyük beğeni topladı.

Bu arada, statta açılan "Statlar da bir gün size dar gelecek" ve "Çiçekler açmazdı bulutlar ağlamasa" pankartları davetlilerden alkış aldı.

Şölen, 140 ülkeden gelen çocukların sahnede birlikte seslendirdikleri 'Yeni Bir Dünya' şarksı son buldu. Tören sonunda yapılan havai fişek gösterisi geceye ayrı bir renk kattı.

CİHAN
<< Önceki Haber 11. Türkçe Olimpiyatları için görkemli kapanış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER