Ahmet Davutoğlu onlara imreniyor!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'yi tanıtma bakımından hiçbir faaliyetin Türkçe Olimpiyatları kadar etkili olmadığını söyledi

Ahmet Davutoğlu onlara imreniyor!

  • ABD'li öğrencinin okuduğu şiir Davutoğlu'nu duygulandırdı.
  • Bakan olarak teşekkürler etti, insan olarak da teşekkür borçlu olduğunu söyledi.
  • Bakan Davutoğlu: "Türkçe Olimpiyatları sivil toplumun en güçlü ayağı."
  • Öğretmenlere de teşekkür edip, zaman zaman kendilerine imrendiğini belirtti.

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'de bulunan çocuklar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu bakanlıkta ziyaret etti. Çocuklar, Dışişleri Bakanlığı'nda şiir, şarkı ve halk oyunlarından oluşan bir gösteri sundu. ABD'li öğrencinin Abdurrahim Karakoç'tan okuduğu şiir Bakan Davutoğlu'nu duygulandırdı. Programı sunan Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nden Güzel Fatihova ise Türkçe Olimpiyatları'nın önemine değinerek, siyasi anlamda sorunlar yaşayan iki ülkenin çocuklarının burada çok güzel ilişkiler kurabildiğine dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise Türkçe Olimpiyatları'nı uzun zamandır takip ettiğini söyledi. Bu yıl yoğunluk sebebiyle Konya'da ve Ankara'da takip etme imkanı bulamadığını anlatan Davutoğlu, çocukların kendisi için böyle bir program hazırlamasından dolayı teşekkür etti. 

Dışişleri Bakanı olarak, ayrıca teşekkür eden Davutoğlu, Türkçe Olimpiyatları'nın binlerce gönüllü elçi ikram ettiğini vurguladı. Bu yıl 140 ülkeden 2 bin öğrencinin geldiğini hatırlatan Davutoğlu, bu 2 bin elçinin dünyanın her yerine Türkiye'yi götüreceklerini, taşıyacaklarını ve hiçbirinin tek başına olmayacağını ifade etti. 

"SİVİL TOPLUMUN EN GÜÇLÜ AYAĞINI OLUŞTURUYOR"

Binlerce kardeşi olan bir aile olacağını belirten Davutoğlu, bunun, Türkiye'nin tanıtımı olarak büyük bir imkan olacağını kaydetti. Hiçbir faaliyetin Türkiye'nin tanıtımı konusunda Türkçe Olimpiyatları kadar etkili olmadığının altını çizen Davutoğlu, sivil toplum ayağının en güçlü ayağını oluşturduğuna dikkat çekti.

Türkçe'nin bir bilim ve sanat dili olup olamayacağının çok tartışıldığını hatırlatan Davutoğlu, Türkçe Olimpiyatları'nın, Türkçenin güçlü ve yürekli bir dil olduğunu gösterdiğini söyledi. Bu dilin, üretilen Yunus Emre ve diğer birçok şair ve düşünürün insani felsefesinin yaygınlaşması açısından önemli olduğunu belirtti. 

Bir insan olarak da teşekkür borçlu olduğunu ifade eden Davutoğlu, evrensel barış ve kardeşlik dilinin bütün dünyaya yayıldığını kaydetti. Birbiriyle ihtilaflı ülkelerin çocuklarının gelip burada birbirleriyle kucaklaştığını anlatan Davutoğlu, bütün evrensel alanda kardeşliği pekiştirici bir dile ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

Çocuklardan, aileleri ve diğer kardeşlerine selam götürmelerini isteyen Davutoğlu, "Anadolu'dan size kucak dolu selamlar var. Türkiye her zaman anayurdunuz olarak kucak açıp sizleri kucaklayacak. Bundan emin olun." diye konuştu. Konuşmanın ardından Davutoğlu'na çocuklar hediye sundu. 

Bakan Davutoğlu da çocuklara hediye vererek hepsiyle tek tek tanıştı, hangi ülkelerden geldiklerini sordu. Rusya Federasyonu Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nden Güzel Fatihova, Davutoğlu'nu okuluna davet etti. Öğretmenlere de teşekkür eden ve hediye veren Davutoğlu, zaman zaman kendilerine imrendiğini ifade etti. Daha sonra Bakan Davutoğlu ile Türkçe Olimpiyatları'nın çocukları bakanlık önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 

CİHAN


<< Önceki Haber Ahmet Davutoğlu onlara imreniyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER