Dünya çocukları, gözyaşlarıyla veda etti

Türkçe Olimpiyatları kapanış töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

Gözyaşları ile veda ettiler

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen 11. Türkçe Olimpiyatları Dil ve Kültür Festivali, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen görkemli törenle sona erdi. Dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar birbirlerine veda ederken gözyaşlarına boğuldu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen görkemli kapanış töreni sonrası konuşan bir öğrenci, "Eve gitmek istiyorum ama bu ortamdan ayrılmak istemiyorum çünkü bir sürü arkadaşlarım oldu. Dünyanın her köşesinde arkadaşlarımın olması çok güzel bir duygu. Ben Türkiye'yi çok seviyorum ve çok özleyeceğim" ifadelerini kullandı.

Gözyaşları arasında birbirlerine sarılan olimpiyat çocukları, üzüntülerini dile getirdi.

Filipinler'de öğretmenlik yapan ve olimpiyatlara öğrencilerini getiren Merve Özkan ise, "Hep 5 mevsimden bahsettim. Biz hep 4 mevsim biliyoruz ama 5. mevsim sevgi ve barışı getirdi. Biz sevgiyi de barışı da kalbimizde götürüyoruz. Bu çocuklar çok değişik, çok farklı. Dünyadaki hiçbir çocuğa benzemiyorlar. Hepsi özenle seçilmiş insanlar. Çok duygulu ve mutluyuz. Keşke onları kendi ülkelerimize götürebilsek ama eminim hepsi kendi mevsimini kendi ülkesine götürecektir" diye konuştu.

Pakistan'dan gelen öğrencilerden Hazzik Ali de, Türkiye'deki insanlarla çok iyi vakit geçirdiklerini söyleyerek, "Ağlamamızın sebebi onlarla çok iyi vakit geçirmemizdendir. Artık bu rüya gibi günler bitiyor ve beni en çok üzen şey budur. Hepinizi çok seviyorum" şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Dünya çocukları, gözyaşlarıyla veda etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER