İzmir halkı dünya çocuklarına hayran kaldı

11. Türkçe Olimpiyatı Dil ve Kültür Festivali İzmir programı, Atatürk Stadyumu'nda yapıldı.

İzmir halkı dünya çocuklarına hayran kaldı

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatı Dil ve Kültür Festivali İzmir programı, Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. Dünya çocuklarının performansını beğenen İzmir halkı, duygudan ağladığını, sosyal medyada bol bol paylaşım yaptığını, ilk defa geldiğini fakat bundan sonra her yıl geleceğini kaydetti. 

Program bitiminde değerlendirmelerde bulunan İzmir halkı, olimpiyat çocuklarının Türklerden daha güzel Türkçe konuştuğunu söyledi. Programa katılan Hatice Bayraktar, "Valla çok güzeldi, ben bol bol tweet attım. Mükemmel bir geceydi bizim için." derken, Zeynep Akalın da "Hepsine çok teşekkürler. Bizden daha güzel Türkçe konuşuyorlardı." yorumunu yaptı. 

"İNŞALLAH DEVAM EDER"

Melisa Yıldız, "Bizim gibi gençlerin bu programı izlemesi çok güzeldi. Muhteşem bir şey. Kendi ülkemizde bile Türkçe konuşamayan nice gençler var. Dış ülkeden gelenler bizim dilimizi konuşuyorlar. Bu güzel birşey tabiki. İnşallah devam eder." derken, Burcu Çetin de "Bence çok güzeldi. Onların yerinde olmak isterdim." diye konuştu. 

"BİZDEN DAHA İYİ TÜRKÇE KONUŞAN ÖĞRENCİLER VAR"

Ayşe Toprak  ise bu seneki öğrencilerin de müthiş olduğunu, gururlandığını belirtirken, Aydın çifti, "Çok güzeldi, böyle organizasyonu yapanlara teşekkür ediyoruz. Bizimle aynı dili konuşmaları çok güzel bir duygu. Hatta bizden daha iyi konuşanlar bile vardı. Çok memnun olduk, çok muhteşem bir ortam vardı." ifadelerini kullandı.

"İLK DEFA GELDİK AMA BUNDAN SONRA HER SENE GELECEĞİZ"

Özşahin çifti de "Süper bir duygu. Duygulanmamak elde değil. İlk defa geldik ama bundan sonra her sene geleceğiz inşallah." diye konuşurken, Duygu Talip ise "Gurur duyduk, gözlerimiz yaşararak izledik. İnşallah seneye bebeğimizle geleceğiz." dedi.  

CİHAN

<< Önceki Haber İzmir halkı dünya çocuklarına hayran kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER