Tatlıses: Olimpiyat çocuklarıyla ağlamayı özledim

Türkçe Olimpiyatları’nda en fazla parçası seslendirilen sanatçılardan biri olan İbrahim Tatlıses, bu yılki şölenler için dünyanın dört bir yanından gelen çocuklarla birlikte olamamanın burukluğunu yaşıyor.

Tatlıses: Olimpiyat çocuklarıyla ağlamayı özledim

 Yarın akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'nda düzenlenecek görkemli kapanış şöleni öncesi konuşan sanatçı, bu küresel organizasyonun yapılmasını teşvik eden Fethullah Gülen Hocaefendi ve Gönüllüler Hareketi'ne de teşekkürlerini iletti.

Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarında tedavi gördüğü merkezde konuşan Tatlıses, Türkçe Olimpiyatları'nın çok büyük ve önemli bir organizasyon olduğunu, düzenleyenlere ve emeği emeği geçenlere minnettar olduğunu dile getirdi.

"HOCAEFENDİ VE ETRAFINDAKİLER BU İŞİ SÜPER YAPIYOR"

Ünlü sanatçı, "En çok neyi özlüyorum biliyor musunuz? Orada benim şarkılarımı söyleyen çocukları kucaklayıp, öpmek, onlarla birlikte duygulanmak, onlarla birlikte ağlamak..." diyerek duygularını dile getirdi. Tatlıses ayrıca, "Bu organizasyon çok önemli bir organizasyon. Bu kimsenin aklına gelmemişti; Hocaefendi’nin aklına geldi. Hocaefendi ve etrafındakiler bu işi yapıyor, hem de süper yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Irak’ta ziyaret ettiği Türk Koleji’nde bir öğrenci kendi parçasını okuyunca çok duygulandığını belirten Tatlıses, "Irak’a gittim, orada da okul vardı. Irak’ta Türkçe öğreniyorlardı. Çok güzel bir şey. Çocukların, mesela bir Afrikalı çocuğun Türkçe konuşması, şarkı söylemesi... Bundan daha güzel bir şey olamaz. Bunda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu çok önemli, Allah rızası için çok önemli" dedi.

"ORADA OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM"

Türkçe Olimpiyatları’nı her zaman desteklediğine dikkat çeken Tatlıses, şunları söyledi: "Türkçe Olimpiyatları’nı her zaman destekledim. Her zaman da desteklemeye devam edeceğim. Bu organizeyi yapanlara şükranlarımı iletiyorum, teşekkür ediyorum. Dünyada Türkçe konuşuluyor, Türkçe şarkılar söyleniyor, bundan daha güzel bir şey olamaz."

Başka ülkelerin çocuklarından kendi şarkılarını dinlerken çok duygulandığını ifade eden Tatlıses şöyle devam etti: "Geçenlerde televizyondan dinledim, çok duygulandım. Bunu da Twitter hesabımdan paylaştım. Benim eserlerimi, benim şarkılarımı, benim söylediğim türküleri, diğer sanatçı arkadaşların okuduğu türküleri çocukların dilinden dinleyince, insan olarak, bir Türk olarak bir Türk vatandaşı olarak çok duygulandım. Buradan insanları selamlıyorum. Sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Sağlık nedenlerimden dolayı orada olmadığım için özür diliyorum. Sağlığım ile ilgili çalışıyorum, kusura bakmasınlar. İnşaallah görüşmek üzere saygılarımı iletiyorum."

"BENİM HİÇ ÖĞRETMENİM OLMADI"

Dünyanın dört bir yanında görev yapan Türkçe sevdalısı öğretmenlere de teşekkür eden ünlü sanatçı, "Benim hiç öğretmenim olmadı. Öğretmeni olanları da kıskanıyorum gerçekten. Ama halk, sevenlerim benim öğretmenim oldular. Hem öğretmenim hem de talebem oldular. Benim türkülerimi öğrendiler talebem oldular, bana hayatı öğrettiler öğretmenim oldular" diye konuştu.

Tatlıses, Cihan muhabirinin olimpiyatlarla ilgili 10 yıl sonraki tahminini sorduğunda ise şunları ekledi: "Bu olimpiyatlar böyle devam ederse, 10 yıl sonra dünya Türkçe konuşacak ve Türkçe şarkılar söyleyecek. Herkes meraktan bizim Türk sanatçılarımızı tanıyacak. Bu da çok güzel bir şey."

CİHAN
<< Önceki Haber Tatlıses: Olimpiyat çocuklarıyla ağlamayı özledim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER