Türkçe Olimpiyatları 6 Haziran’da Amasya’da

Bu yıl 11'incisi gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları'nın Amasya etkinlikleri de 6 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

Türkçe Olimpiyatları 6 Haziran’da Amasya’da

Amasya'da il kez yapılacak olan etkinliğe 20 ülkeden 70 öğrenci katılacak. Şölende öğrenciler, şarkılar, şiirler, folklor etkinlikleri ve özel becerileriyle geceye renk katacak. 

Türkçe Olimpiyatları'nın Amasya etkinliği hakkında bilgi veren Komite Başkanı Aydın Koç, bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin Amasya il etkinliklerinin, Türkçe Öğretim Derneği (TÜRKÇE-DER) ve Amasya Gönüllü Eğitimciler Derneği (AGED) işbirliği ile 6 Haziran Perşembe günü gerçekleştirileceğini söyledi.

Türkçe Olimpiyatları'nın 11 yıl önce 17 ülke öğrencileriyle başladığını hatırlatan Koç; "Dünyaya bu ışık Anadolu'nun bağrından yayıldı. Kendi değerlerini onun dilindeki sevgi ve kardeşlik duygusunu özümsemiş insanımız buna muhtaç dünyadaki gönüllere taşımak için yola çıktı. Onlar bunun yolun eğitimle insandan insana dokunuşla, kültürle olacağını biliyordu. Eğitim gönüllerle küreselleşen dünyada bir okul açma seferberliğini çıktı. Bugün 140 ülkede 2 bin Türk okulu var. Yaşadığımız festival okulların tam yansımasıdır. Türkçe olimpiyatları 140 ülkeden 2 bin öğrencinin katılımıyla yapılıyor. Bu öğrenciler Türkçe konuşuyor, yaşıyor ve düşünüyor. Onları yetiştiren öğretmenler, Türkçe konuşmak, sevgi dili ile konuşmak, barışı, kardeşi dillendirmek olduğunu biliyor. Türkçe Olimpiyatları'nın bu yılki sloganı bu nedenle 'Evrensel Barışa Doğru' oldu." diye konuştu.

Türkçe Olimpiyatları etkinliklerinin 55 ilde 2 milyona yakın insana ulaştığını belirten Koç; "Olimpiyatlar medya ile bütün Türkiye'nin bir aylık gündemine taşınıyor. Mayıs ve Haziran'da Türkçe Olimpiyatları coşkusu yaşanıyor. Her yıl ayrı şölen havasına kavuşan olimpiyatlar Amasya'da ilk kez gerçekleşiyor. Bu muhteşem şölene bütün Amasya halkını davet ediyorum." diye konuştu.

CİHAN
(YEREL BB - Date : 28.05.13 Time 14:36)

<< Önceki Haber Türkçe Olimpiyatları 6 Haziran’da Amasya’da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER