Türkçe Olimpiyatları'nda doyumsuz bir şölen yaşandı!

Coşkulu anlara sahne olan 11. Türkçe Olimpiyatları Halk Oyunları Finali'nin birincisi Tanzanya oldu.

Türkçe Olimpiyatları'nda doyumsuz bir şölen yaşandı!

  • Dünya çocukları Anadolu'nun yöresel oyunlarını oynadı, İstanbullular hayran kaldı.
  • Türkçe Olimpiyatları'nın halk oyunları finali görkemli bir şölene dönüştü.
  • Gecede birinci birincisi Tanzanya, ikinci Kırgızistan, üçüncü ise Kenya ekibi oldu.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından, “Uluslararası Dil ve Kültür Festivali” kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları’nın Halk Oyunları Finali gerçekleşti. Sinan Erdem Spor Salonu dün akşam olimpiyat çocuklarının görkemli halk oyunları finaline ev sahipliği yaptı. İstanbullular öğrencilerin oynadığı yöresel oyunlarla gece boyu hareketli anlar yaşadı. 

Gecenin sonunda Halk Oyunları Finali’nin birincisi Kırklareli  yöresi halk oyunlarını sergileyen Tanzanya oldu. Halk Oyunları Finali’nin sonunda Kırgızistan ekibi de Trabzon yöresi halk oyunlarıyla ikinci olurken, Kenya ise Bitlis yöresi oyunuyla üçüncülük madalyası aldı. 

Türkiye’ye geldikleri günden beri ülkenin dört bir yanında sevgi ve barış köprüleri kuran dünya çocukları dün akşam gerçekleştirilen Halk Oyunları Finali’nde de izleyenlere mest etti. 

Sinan Erdem Spor Salonu’nu hınca hınç dolduran davetliler, 12 ülkeden gelen olimpiyat çocuklarının halk oyunlarıyla renkli bir gece yaşadı. Sunuculuğunu Ersin Düzen’in yaptığı gecede 12 farklı ülkeden öğrenciler 12 yöreye ait halk oyunları gösterisi sergiledi. Öğrenciler birbirinden renkli kıyafetleriyle ve oyunlarıyla izleyenlere doyumsuz bir görsel şölen yaşattı. 

Gecede Şarkı Yarışması Finali’nin birincisi Bulgaristanlı Martin Yordanov da “Deli Gönlüm” şarkısını seslendirdi. Yaptığı kıvrak ve zarif hareketlerle salonu ayağa kaldıran Yordanov, dans hareketleriyle de büyük alkış aldı. 

<< Önceki Haber Türkçe Olimpiyatları'nda doyumsuz bir şölen yaşandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER