Türkçe Olimpiyatları'ndan dillere destan şarkı finali!

11. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Finali büyük coşkuya sahne oldu. Birbirinden ünlü isimler geceye renk kattı.

Türkçe Olimpiyatları 2013 üçüncüsü Guinevere Camacho - Masum Değiliz

  • Şarkı finalinin birincisi Bulgaristan, ikincisi Azerbaycan, üçüncüsü Filipinler oldu.
  • Birbirinden ünlü isimler jüri üyeliği yaptılar ve geceye hayran kaldılar.
  • Sinan Akçıl: Daha önce Eurovision şarkı yarışmasına gittim. Bugün hissettiğim heyecanın yüzde 10'unu bile hissetmedim.

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda renkli görüntülere sahne olan final gecesinde Bulgaristan’dan Martın Yordanov şarkı kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu. Şampiyonun ödülünü Ajda Pekkan verdi. Şarkı kategorisinde Azerbaycan’dan Ayhan Bunyadzade ikinci ve Filipinler’den Guınevere Camacho üçüncü oldu.

Ödül töreninden sonra duygularını dile getiren şarkı finali şampiyonu Yordanov, bu şampiyonluğun kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu ve çok mutlu olduğunu söyledi. Kendisine gösterilen ilgiden çok memnun kaldığını da dile getiren Yordanov, bu ödülün ülkesine ve ailesine hediye ettiğini kaydetti.

11. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Finali’ne, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı. Final gecesini spor, siyaset ve sanat dünyasından da seçkin bir davetli kitlesi izledi. 

Ünlü ses sanatçıOrhan Gencebay başkanlığındaki şarkı finalinin jüri üyeleri arasında jürisinde Ajda Pekkan, Muazzez Ersoy, yapımcı Birol Güven, Hamdi Alkan, Sinan Akçıl, Fatih Kısaparmak, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin gibi isimler yer aldı. 

Ünlü jüri üyeleri geceye dair görüşlerini dile getirdiler:

Herkese teşekkür eden Orhan Gencebay mikrofonu eline aldı ve "Bu vatanı çatısı anam kadar kutsaldır. Yaradanım yaratmış dünya anavatandır. Dil, din, cins, ırk ayırmam şu dünya gurbetinde; bana Orhan diyorlar asıl adım insandır." sözleriyle büyük alkış aldı. Gencebay sözlerini meşhur sözü "Berhudar olun." ile noktaladı.

Müzisyen Sinan Akçıl duygularını, "Daha önce Eurovision şarkı yarışmasına gittiğimde bugün hissettiğim heyecanın yüzde onunu bile hissetmedim." sözleriyle dile getirdi.

Sanatçı Fatih Kısaparmak, yaşanan bu festivale ve dev organizasyona olimpiyat demenin yeterli olmayacağını ifade ederek, "Bu büyük organizasyon için olimpiyat terimi yetersiz kalıyor. Türkçe öğrenen çocuklar sayesinde Türkçemiz dünyanın hakettiği yerde dalgalanıyor. Tarihsel dönemin yeni şafağının ilk ışıklarının müjdecisi gibi." diye konuştu.

Sanatçı Muazzez Ersoy ise Türkçe Olimpiyatları'nın çok önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, "Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelip bizim gibi Türkçe konuşan hem de bizim kadar Türkçeyi telaffuz eden birbirinden tatlı çocuklarla beraberiz. Türkçe olarak da çok güzel şarkılar seslendiriyorlar." dedi.

Tiyatro oyuncusu Hamdi Alkan ise kendisine 10 yıl önce yabancı öğrenciler Türkiye'ye gelip Türkçe Şarkılar söyleyecekler denilse inanmayacağını ifade etti. Alkan, "Bu akşam burada çok zor bir kategori yarışması yapılacak. Ben üçüncü kez görev alıyorum. Güzel hizmete yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Programın juri üyelerinden olan Mahar Zain de harika bir atmosfer ve program yaşandığını dile getirdi. Zain, "Bu güzel atmosfer benim için çok önemli. Bir sanatçı olarak hepinize teşekkür ederim. Harika bir şov. Ben Türkçe öğrenmeye çabalıyorum. İnşallah seneye sizinle aynı dili konuşacağım." diye konuştu.


<< Önceki Haber Türkçe Olimpiyatları'ndan dillere destan şarkı finali! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER