ABD, Dünya Sağlık Örgütü'ne sağladığı fonu askıya aldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 15 2020
DSÖ'nün geç adım atmasının dünyaya çok zaman kaybettirdiğini belirten Trump, salgınla ilgili ilk uyarıları yapan Çinli doktorların ortadan kaybolmasına da sessiz kaldığını dile getirdi.
ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla suçladığı Dünya Sağlık Örgütü'ne sağladıkları fonu durdurduğunu açıkladı.
Johns Hopkins Üniversitesi, Covid-19 pandemisinin merkez üssü olan ABD'deki son rakamları açıklamış, ülkede son 24 saat içinde 2 bin 228 kişi daha virüs kaynaklı olarak hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Bu rakamla birlikte 14 Nisan, ABD'de bir gün içinde en çok insanın hayatını kaybettiği gün olarak kayda geçti. Ülkede, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı da 25 bin 757'ye yükseldi.
ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Görev Gücü basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Trump, DSÖ'nün salgının dünya geneline yayılmasında ciddi sorumluluğunu olduğunu ve bu konuda en başta örgütün dünyayı yanılttığını savundu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı9.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







