Türkeş: İlk defa Kıbrıs kökenli birisi Kıbrıs İşlerinden sorumlu Bakan oldu

Türkeş: İlk defa Kıbrıs kökenli birisi Kıbrıs İşlerinden sorumlu Bakan oldu

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı makamında ziyaret etti. Türkeş, "İlk defa Kıbrıs'tan sorumlu Başbakan Yardımcılığı, Kıbrıs kökenli babası Lefkoşa'da doğmuş kendisi de Kıbrıs vatandaşı olan birisine verildi. Bu da bana nasip oldu. Ben bundan büyük onur duyuyorum." dedi.

Kendisini kabul ettiği için Cumhurbaşkanı Akıncı'ya teşekkür eden Tuğrul Türkeş, görev aldıktan sonra ilk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yaptığını kaydetti. Kıbrıs'tan sorumlu bakan olarak görev almasının kendisi için ayrıca önemli olduğunu vurgulayan Türkeş, Kıbrıs kökenli olmaktan onur ve memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Türkeş şunları söyledi: "İlk defa Kıbrıs'tan sorumlu Başbakan Yardımcılığı Kıbrıs kökenli babası Lefkoşa'da doğmuş kendisi de Kıbrıs vatandaşı olan birisine verildi. Bu da bana nasip oldu. Ben bundan büyük onur duyuyorum. Tabii takdir edersiniz bu kısa süreli bir seçim hükümetidir. 1 Kasım'da seçim yapılıp ondan sonra gelen yeni hükümete devir olana dek bu konuları biz görüşeceğiz. Kısa zaman içerisinde de Kıbrıs'ta yapılanları takip etmek onları burada sizlerin özverili çalışmalarınıza katkı sağlayabilirsek bu bize mutluluk verecek. Bu anlamda bugün burada olmaktan memnunum."

AKINCI: KIBRIS İŞLERİNDEN SORUMLU OLMANIZ MUTLULUK VERİCİ

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, Kıbrıs kökenli bir kişinin, Kıbrıs işlerinden sorumlu olacağı bir makamda görev almasının kendisini mutlu ettiğini ifade etti. Görev döneminin kısa ya da uzun olmasının önemli olmadığını, önemli olanın bu süre içinde bırakılacak izler olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, bu vesileyle Türkeş'in milletvekili adaylığının da hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sonrasının halkın takdirine kaldığını belirten Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'nin geleceği için huzur ve istikrarın önemine değindi. Türkiye'nin güçlenmesi, huzur ve demokrasi içinde kalkınmasının Kıbrıslı Türkler için ayrıca önemli olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkeş'e görevinde başarılar diledi. CİHAN
<< Önceki Haber Türkeş: İlk defa Kıbrıs kökenli birisi Kıbrıs İşlerinden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER