Türkeş'ten Dündar ve Gül yorumu: Benzer şeyleri haber yaptılar


CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in MİT TIR'larıyla ilgili söylediği "Vallahi ve billahi o silahlar Türkmenler'e gitmiyordu." sözlerini gündeme getirdi.

Gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül'ün MİT TIR'larıyla ilgili haberleri sebebiyle tutuklandıklarını ve müebbet hapis istendiğini hatırlatan Çam'a, Türkeş cevap verdi. Başbakan Yardımcısı Türkeş, "Benim söylediklerim değildi, benzer şeyleri haber yaptılar." dedi. Türkeş'in MHP'de milletvekiliyken AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirel bazı sözlerini de hatırlatın Çam'ı, Türkeş, tebessüm ederek dinledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 'Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumunun' özel bütçe, bütçe, kesinhesap ve Sayıştay raporları görüşülmeye başlandı. Komisyonda Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Tuğrul Türkeş hazır bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın 28 Şubat 2015 tarihinde Dolmabahçe'de yapılan görüşmelerin mimarı olduğunu belirterek "Bundan sonra nasıl bir yöntem izlenecek; daha kaç yurttaşımız hayatını kaybedecek; bütün kentleri mi taşıyacaksınız?" diye sordu.

TİKA hakkında Azerbaycan başta olmak üzere bazı ülkelerde darbe girişimi ve hukuk dışı işler yaptığına yönelik iddialar olduğunu dile getiren Çam, bunların doğru olması halinde kabul edilemeyeceğini kaydetti. Konuyu yurt dışındaki Türk okullarına getiren Çam, "Yurt dışında uzun süre okulları olan bir ülkeyiz ve o ülkede çok ciddi eğitimler verdiklerini biliyoruz, okuyoruz. Kişisel olarak karşıtlığım da var ama şimdi o okulları tek tek kapatıyorsunuz. Düne kadar beraber yürüdüğünüzde destek verirken; şimdi bir anda ne oldu da o ülkede okulları kapıtıyorsunuz. O ülkelerde okullara yönelik özel çalışma yapıyorsunuz." şeklinde konuştu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Ankara'ya sığınan ve naylon çadırda yaşayan Suriyeli ailenin 36 günlük bebeğinin eksi 20'lere düşen soğuğa dayanamayarak hayatını kaybetmesini de gündeme getiren Çam, Akdoğan'ın Suriyeliler için 'misafir' ifadesini kullandığını hatırlatarak, şöyle devam etti: "Bizim bildiğimiz misafir, evin odasında ağırlanır. Bugün Ankara'da 36 günlük bir Suriyeli bebek, eksi 20 derece dondu. Misafirleri en iyi şekilde ağırlamamız gerekiyor."

Diyarbakır'da 5 güvenlik görevlisinin şehit olmasını hatırlatan HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ise "Yüreklerimiz nasırlaşmış ki bu acılara duyarsız kalıyoruz." ifadelerini kullandı. Çözüm sürecinde Yalçın Akdoğan'ın önemli bir görev üstlendiğini belirten Erdoğmuş, "Acil bir şekilde yeniden barış sürecine dönülmesi; barış, kardeşlik, birlik üzerinden yeniden inşa faaliyetlerinin yürütülmesidir. Kanımca bütün halkımız da sabırsızlıkla bunu bekliyor. Allah'tan size yeniden cesaret diliyorum; adım atmanızı istiyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Türkeş'ten Dündar ve Gül yorumu: Benzer şeyleri haber... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER