Türkeş'e o açıklaması soruldu

Tuğrul Türkeş'e geçmişte MHP'de iken söylediği 'Vallahi silahlar Türkmenler'e gitmedi' açıklaması soruldu. Cevap ilginç oldu.

Türkeş'e o açıklaması soruldu

Suriye'ye silah taşıdığı öne sürülen TIR'larla ile ilgili tartışma sürerken "Vallahi silahlar Türkmenler'e gitmedi" diyen Tuğrul Türkeş, muhalefetin son günlerde o sözlerini hatırlatmasına "Rusya ile böyle bir gerilim yaşandığı dönemde böyle bir konuyu gündeme getirmek sadece muhalefetin yapacağı lüzumsuz işler kapsamındadır" karşılığını verdi.

Başbakan yardımcısı olarak yeni kabinede yerini koruyan Tuğrul Türkeş, Meclis kulisinde gazetecilerle sohbet etti. Türkeş'e Silah taşıyan TIR'lar ile ilgili sıcak gelişmelerin yaşandığı dönemde söylediği, "O silahlar Türkmenler'e gitmiyordu" iddiası soruldu.

Türkeş, "Onu başka bir zaman anlatırım. Bu safhada bunu konuşmak doğru değil, bugün için önemi olan şey, Bayırbucak Türkmenleri'nin güvenliği, Rusya dahil hiç kimsenin onları bombalamaması." dedi.

Türkeş,"Dün söylenmiş bir lafı gark etmek hem oradaki insanların güvenliği açısından doğru değil hem de Türkiye'nin politikaları açısından. O gün konuştuğumuz şeyler hafif silahlardı gidecek, gitmedi denen. Uçağın bomba attığı yerde onun bir önemi mi var?" diye konuştu.

TÜRKEŞ VAKTİYLE BAKIN SİLAH TAŞIYAN TIRLAR HAKKINDA NELER DEMİŞTİ?



MHP'li Türkeş: 'Vallahi O Silahları Türkmenlere Gitmiyordu' | Samanyolu Haber
<< Önceki Haber Türkeş'e o açıklaması soruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER