Türkiye 12 şehidine ağlıyor

Memleketin dört bir yerinde, 12 şehidin cenazeleri ağıtlarla uğurlanıyor.

Şehit cenazesinde feci kaza

Son birkaç günde, Türkiye’nin dört bir yanına acı haberler ulaştı. Geçtiğimiz haftasonu Mardin’in Cevizlik Jandarma Karakolu’na düzenlenen saldırıda iki asker şehit olurken, dün Van’daki Pay Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda bir asker ve bir korucu şehit oldu. Yine dün öğlen saatlerinde bu kez de Hakkari’de yola döşenen patlayıcılar 5 askerimizi daha şehit etti. Son olarak Şanlıurfa Otogarı’nda yaşanan elim olayda da 3 polis şehit edilirken, art arda gelen 12 acı haber yürekleri dağladı.

DENİZLİ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Bölgesi'nde, PKK'lı teröristlerin yola döşediği bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlamasıyla şehit düşen 5 askerden 22 yaşındaki Astsubay Çavuş Burak Erten'in cenazesi, memleketi Denizli'de yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenen ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze namazının ardından tören geçişi sırasında yaşanan yoğunlukta ise görevli askeri inzibatın ayağı top arabasının tekerine sıkıştı. Törene katılanların yardımıyla kurtarılan ve topuğunda ezilme olan asker, ambulansa götürüldü.


ŞANLIURFA

Şanlıurfa’da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Hasan Hüseyin Çalışkan için öğle vakti Şanlıurfa Yusuf Paşa Cami'sinde cenaze töreni düzenlendi. Şehit polis memurunun camiye getirilen Türk bayrağına sarılı tabutuna eşi Aslı, çocukları 9 yaşındaki Yağmur, 5 yaşındaki Alper, annesi Necla Çalışkan ile diğer yakınları kapanarak gözyaşı döktü. Oğlunun tabutuna kapanarak gözyaşı döken anne Necla Çalışkan'ın, "Sana nasıl kıydılar yavrum. Bu çocuklara ben ne anlatayım. Senin acına dayanamam" diye yaktığı ağıtlar, cenazeye katılanların gözlerini yaşarttı. Şehidin kızı yağmur da babasının tabutun önünde duran fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.


VAN

Kırgız korucu için Van'da tören düzünlendi. Şehit Turanbeg Günocak'ın tabutu, mahalle camisinde kılınan namazın ardından sevenleri ve akrabaları tarafından tekbirlerle bir süre omuzlarda taşındı. Yol boyunca cenazeye katılanlar 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak Mahalle mezarlığına kadar geldi. Şehit Turanbeg Günocak burada yapılan duaların ardından toprağa verildi.


KÜTAHYA

Şemdinli İlçesi Aktütün bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 5 askerden Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Altınel, Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.


BİLECİK

Şemdinli İlçesi Aktütün bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan er Osman Er, Bilecik’in Osmaneli ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.


3 ŞEHİT, 3 ŞEHİR


Saldırıda şehit olan polis memurları için öğle vakti Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Şehit polislerin yakınları Türk bayrağına sarılı tabutlara kapanarak gözyaşı döküp, intihar eden saldırgana lanet okudu. Acılı şehit yakınlarını törene katkılan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve protokol üyeleri tarafından teselli edildi. 



Özgeçmişi okunan ve dualar edilen şehit polis memurlarının tabutları omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Bu sırada da şehit yakınları gözyaşı dökerek cenaze aracının ardından ağıtlar yaktı. Şehit polis memuru 1 çocuk babası Mehmet Ünaldı'nın cenazesi memleketi Osmaniye, yeni evli ve eşi hamile olan Sinan Akdemir'in cenazesi ise toprağa verilmek üzere Kilis'e gönderildi. Şanlıurfalı olan 2 çocuk babası Hasan Hüseyin Çalışkan'ın cenazesi ise cenaze töreni için Yusuf Paşa Camisi'ne uğurlandı.



ADANA

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin daha önceden yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 5 askerden 25 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen'in cenazesi, Adana'da gözyaşlarıyla toprağa verildi.


ADANA

Mardin'de 'de, PKK'lı teröristlerin Cevizlik Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 24 yaşındaki jandarma astsubay çavuş Adem Algın, memleketi Adana'da toprağa verildi. Şehidin erkek kardeşi Samet Algın, omuzuna Türk bayrağı asarak ağabeyini asker selamıyla uğurladı.

ANKARA

Şehit Jandarma Er Öksüz'ün cenaze töreninde ailesi ve yakınları güçlükle ayakta durabildi. Şehidin babası Ahmet Öksüz, annesi Emine Öksüz ve 3 kardeşinin yanı sıra aile yakınları gelen taziyeleri kabul etti. Şehit Jandarma Er Eyüp Öksüz'ün cenazesi, Kocatepe Camii'nde öğlen namazının ardından kılanan cenaze namazından sonra götürüldüğü Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.



DHA
<< Önceki Haber Türkiye 12 şehidine ağlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER