Türkiye acil olarak para arıyor: Hangi ülkelerin kapısı çalındı?

Türkiye'nin, acil olarak fon bulmak için yabancı müttefiklerine başvuruda bulunduğu iddia edildi.

SHABER3.COM

Merkez Bankası(TCMB) ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin bir dolar krizini aşmak için swap (dolar-TL takası) hattı oluşturma talebiyle Britanyalı ve Japon mevkidaşlarıyla görüştüğüne dair beyanların doğru olmadığı ortaya çıktı.

TCMB Başkanı Murat Uysal iki hafta önce Zoom vasıtasıyla bankacılarla yaptığı video-konferansta herhangi bir ülke ismi vermeden swap görüşmelerinin devam ettiğini belirtmişti. 

Bankacılar Uysal'ın Amerikan Merkez Bankası'nı (Fed) değil; Japonya, Rusya, Çin, Rusya ve Katar merkez bankalarını ima ettiğine dikkati çekmişti.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz, swap (dolar-TL takası) için görüşmeler yapıldığını belirtmişti. 

JAPONYA O İDDİAYI TEKZİP ETTİ

Ancak Reuters'e mülakat veren Japon hükümeti yetkilisi, Türkiye ile swap görüşmesi yapmadıklarını kaydetmişti. Aynı yetkili, "TL ile ilgilenmiyoruz. Başına bir iş gelirse İngiltere ya da IMF kurtarır." demişti. 

Amerika'nın muteber gazetelerinden The New York Times, Reuters'in geçtiği bu iddiaya yer vermişti.  

Reuters, analistlerin Türkiye'nin 2018 yılı ağustos ayında olduğu gibi iki yıl geçmeden ikinci lira krizini yaşayabileceğinden endişe duyduğunu vurguladı.
<< Önceki Haber Türkiye acil olarak para arıyor: Hangi ülkelerin kapısı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER