Türkiye Barış Meclisi: İnadına 'barış' diyeceğiz


Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü Hakan Tahmaz, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine sert tepki gösterdi. Tahmaz, "Bizi karanlığa sürüklemenize izin veremeyeceğiz. 'İnadına barış' demeye devam edeceğiz." dedi.

Yazılı açıklama yapan Hakan Tahmaz, şu ifadeleri kullandı: "Barışın, adaletin, insan haklarının gür sesi, cesur yüreği Tahir Elçi'yi hain pusuda katledenler bilsinler ki, barışın sesini susturamayacaklardır. Barış sevdalıları susmadı, susmayacaktır. Tetiği çekenler ve çektirenler gibi çatışmanın, savaşın toplumsal ortamını/zeminini yaratanlar, bu ölümlerin öfkesine mutlaka bir gün yenilecekler.

Artık yeter; kana, cana doymayanlar durdurun kirli savaşınızı. Sokağa çıkma yasaklarıyla, terörle mücadele bahanesiyle ülkeyi cehenneme çevirdiniz. Görün artık her gün her saat üzerine benzin dökülen bu yangın bütün ülkeye yayılıyor.

Bizi karanlığa sürüklemenize izin veremeyeceğiz. 'İnadına barış' demeye devam edeceğiz. Barış mücadelesinin emsalsiz neferi Tahir Elçi'nin ailesine, meslektaşlarına, barış mücadelesi verenlere, dostlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.



CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Barış Meclisi: İnadına 'barış' diyeceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER