'Türkiye bir an evvel Şangay Beşlisi'ne alınsın'
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Pazar, Haziran 11 2017
Rus aşırı milliyetçi Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski, Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Örgütü’ne (ŞİÖ) bir an önce üye yapılması gerektiğini söyledi.
Sputnik'in haberine göre Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen ŞİÖ Liderler Zirvesi'nde Pakistan ve Hindistan'ın örgüte tam üyeliği onaylanmasını yorumlayan Jirinovski, Türkiye'nin üye olmasına ilişkin tartışmalara da değindi.
Jirinovski, "ŞİÖ'ye yeni üyeleri almak için çalışmaları hızlandırmak gerekiyor. Bu bağlamda örgüte üye olmayı arzulayan Türkiye, İran ve Afganistan'ın sayesinde bir an önce ŞİÖ'ü genişletmek lazım" dedi.
‘ŞİÖ AFGANİSTAN'A POLİS BİRLİKLERİNİ GÖNDEREBİLİR'
Jirinovski sözlerine şöyle devam etti: "Afganistan konusunda da anlaşabiliriz: Tüm yabancı askeri birlikler orayı terk etsin ve ŞİÖ polis birlikleri oraya yerleşsin. Belki böylece ülkede barış sağlayabiliriz. Çünkü 16 yıldır NATO ve ABD orada bir şey yapamadı, onlar ülkenin kalkınmasına da engel oluyor."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...8.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi9.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!10.ESK'daki yolsuzluklar ne kadar etkili oldu? Et fiyatı rekor üstüne rekor kırıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







