Türkiye bir kez daha Mehmetçiklerine ağlıyor

Türkiye dün Mardin, Diyarbakır ve Şırnak'tan art arda gelen terör saldırısı haberleriyle sarsıldı. 4 askerin şehit olduğu saldırılarda 7 güvenlik görevlisi ile 9 vatandaş yaralandı.

Türkiye bir kez daha Mehmetçiklerine ağlıyor

Türkiye dün Mardin, Diyarbakır ve Şırnak’tan gelen 5 terör saldırısı haberiyle sarsıldı. 4 asker şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi ile 9 sivil yaralandı.

1- ÇAPRAZ ATEŞE TUTTULAR 
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Taktik Jandarma Komutanlığı'nda görevli olan Uzman Çavuş Sinan Uçan (31) ile Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu (26), saat 07.00'de göreve gitmek üzere, Bahçelievler Mahallesi'ndeki evlerinden çıktı. 
 
Bugün Gazetesi'nin haberine göre, sitenin bahçesindeki otomobillerine binmeye hazırlanan Uçan ve Topçuoğlu, bir anda ortaya çıkan yüzleri maskeli PKK'lı teröristler otomatik silahlarla çapraz ateşe tutuldu. 
 
Ağır yaralanan askerler kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. İlçenin giriş çıkışlarını tutan polis, 2 askeri şehit eden PKK'lıları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. Aynı siteye 2 ay önce taşındıkları ve kapı komşusu oldukları öğrenilen Topçuoğlu ile Uçan düzenlenen törenin andından memleketlerine uğurlandı.

2- ASKERi KONVOYA BOMBALI TUZAK 
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Komate Dağı mevkiinde PKK'lı teröristler yola yerleştirdikleri bombayı askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Saldırıda zırhlı araçta bulunan Uzman Çavuş Hasan Büber şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Yaralı askerin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.
 
3- KIRSAL?ALANDA ÇATIŞMA ÇIKTI 
Dün saat 05.00 itibariyle 4 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Mardin'in Nusaybin ilçesi Bahok kırsalında öğle saatlerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. 6 askerin yaralandığı olayda, 1 terörist öldürüldü. Çatışmada ağır yaralan askerlerden biri kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesi’nde şehit oldu. Çatışmanın devam ettiği bölgede operasyonlar devam sürerken, sokağa çıkma yasağın saat 19.00 itibarıyla tüm ilçeyi kapsayacak şekilde genişletildi.
 
4- POLiS LOJMANINA ROKETLİ SALDIRI 
Mardin'in Savur ilçesi Seyitler Mahallesi'nde bulunan polis lojmanlarına gece teröristler tarafından roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. 1 komiserin yaralandığı saldırıda, diğer polisler, PKK'lı teröristlere anında karşılık verdi. Bir süre devam eden çatışmanın ardından teröristler kaçtı. Yaralanan komiser, ilk müdahalenin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

5- HENDEKLERİ TUZAKLAMIŞLAR 
Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılıp, barikatların kaldırılması için sabaha karşı güvenlik güçleri harekete geçti. Güvenlik güçlerine ateş açarak çatışmaya giren PKK'lılar, kurdukları birakatta tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Bu patlama ve kentte meydana gelen diğer olaylarda 1'i öğretmen 9 kişi yaralandı.

İKİ AY SONRA ACI HABER
Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir ay önce PKK’nın Özel Hareket polislerini taşıyan zırhlı araca roketatarlı saldırısı sonucu ağır yaralanan polis memuru Emre Akbaş (22) tedavi gördüğü GATA’da şehit oldu. Bekar olan şehit polis Akbaş’ın cenazesi bugün memleketi Aksaray’da defnedilecek.



İKİ KİŞİ SALDIRDI
Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından şehit askerlere ait otomobil, çekiciyle emniyet parkına götürüldü. Sabah silah sesiyle uyandıklarını belirten görgü tanıkları, saldırı sonrası iki kişiyi kaçarken gördüklerini söyledi.

EĞİTİMİ İÇİN KIZINI GÖTÜRMEMİŞ
Silvan'da PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Sinan Uçan'ın, İzmir Gaziemir'deki babaevine acı haber ulaştı. Türkan ve Celalettin Uçan çiftinin evine gelen İl Jandarma Komutanlığı, kaymakamlık ve belediye yetkililerinden oluşan heyet, oğullarının şehit düştüğü haberini verdi. Haber üzerine fenalaşan anne Türkan Uçan ile felçli olduğu öğrenilen baba Celalettin Uçan'a, sağlık ekipleri müdahale etti. Yalova'da görev yapan şehit uzman çavuşun, 3 ay önce eşi Sibel Uçan ile Silvan'a giderek göreve başladığı 10 yaşındaki kızı Sude'yi ise eğitimi için İzmir'deki babasının evine bıraktığı belirtildi.


Şehit Uzman Çavuş Hasan Büber’in eşi Semiha Büber ile geçen 29 Ağustos’ta Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde evlendiği öğrenildi

GERİDE 1 AYLIK BEBEĞİ KALDI
Evinin önünde şehit edilen Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu, 2 yıl görev yaptığı İzmir’in Tire ilçesinden 2.5 ay önce Silvan'a tayin edilmişti. Evli ve 1 aylık oğlu olan Topçuoğlu’nun şehit haberi babaocağı Malatya'yı yasa boğdu. Baba Alaaddin ve anne Mine Topçuoğlu acı haberle yıkıldı. Oğlunun 15 gün önce de bombalı saldırıya maruz kaldığını ve yara almadan kurtulduğu söyleyen baba Topçuoğlu, “Şehit haberleri izledikçe ağlıyordum. Bilmedim ki benim de başıma gelecek” dedi.
<< Önceki Haber Türkiye bir kez daha Mehmetçiklerine ağlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER