Türkiye, Çin'deki judo şampiyonasından 2 madalya ile dönüyor


Çin'in doğusundaki liman şehri Qingdao'da düzenlen Judo Grand-Prix Qingdao 2015 Şampiyonası'nda Türk sporcular, bir gümüş ve bir bronz madalya alarak Türkiye'ye dönüyor.

Qingdao Spor Merkezi'nde 20-22 Kasım tarihlerinde düzenlenen şampiyonada milli judocu 63 kiloda Büşra Katipoğlu, müsabakaların ikinci gününde finalde Çinli Yang Junxia'ya yenilerek, gümüş madalya kazanmıştı.

Türk Milli Takımı'nın 4'ü bayan 6 sporcuyla mücadele ettiği organizasyonun ilk gününde 48 kiloda Ebru Şahin ise repesaj mücadelesinde Rusya'dan Nataliya Kondratyeva'yı yenerek, bronz madalya kazanmıştı.

59 ülkeden 373 sporcunun katıldığı şampiyona bugün sona erdi. Yarı finalde Çinli Sisi Ma'ya kaybeden 78 kilodaki sporcumuz Belkıs Kaya ise üçüncülük için çıktığı tatamide Ukraynalı Svitlana Iaromka ile yaptığı mücadeleyi kaybederek, beşinci oldu.

Türkiye bu sonuçlarla müsabakaların sonunda 1 gümüş, 1 bronz madalyayla 11. sırada yer aldı.

AZERBAYCAN'DAN BÜYÜK BAŞARI

Şampiyonaya 11 erkek sporcuyla katılan Azerbaycan ise şampiyonanın ikinci günün sonunda 2 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya ile Moğolistan'ın ardından 3. sırada yer aldı. Müsabakalarda 66 kiloda Nijat Shikhalizada ve 60 kiloda İlgar Mushkiyev altın madalya alırken, 73 kiloda Rustam Orujov gümüş, 100 kiloda Elmar Gasimov, 90 kiloda Ramin Gurbanov ve yine 100 kiloda Elkhan Mammadov brozn madalyanın sahibi oldular.

Birinci sırayı Japonya, 5 altın 1 gümüş ve 2 bronz madalyayla sahiplenirken, ikinci sırıya da 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalyayla Moğolistan elde etti.

Dördüncü sırada da evsahibi Çin, 2 altın, gümüş ve 2 bronz madalyayla yer aldı. Şampiyonanın Çin ayağında altın madalya kazanan sporcular 2016'da düzenlenecek Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları'na katılmak için 3 yüz puan almış oldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye, Çin'deki judo şampiyonasından 2 madalya ile... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER