Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını sıfırladılar

Türkiye'nin yönünü Şangay beşlisine doğru çeviren AKP, henüz bir sene önce 'İstanbul'a nükleer bombayla saldıralım, bütün şehri öldürelim' teklifini yapan Rus aşırı milliyetçiliğinin sembolü siyasetçi Vladimir Jirinovski ile mutluluk pozları vermekten çekinmiyor

Rusya’ya iki koldan ‘barışalım’ mektubu

Omurgası olmayan siyasetin sembol isimlerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in, Ankara'ya davet ettiği Rus aşırı milliyetçi siyasetçi Vladimir Jirinovski ve beraberindeki milletvekillerini kabul etti.

GEÇEN YIL 'İSTANBUL'A ATOM BOMBASI ATALIM 9 MİLYON KİŞİ ÖLSÜN' DEDİ

Görüşmede Erdoğan ve Davutoğlu'nun 'düşürme emrini emri ben verdim' dediği Rus uçağını vuran pilotların komplocu olduklarını öne süren Gökçek, Jirinovski'ye bir dizi övgü cümlesiyle hitap etti. Uçak düşürme olayı sonrası gerilen ilişkiler süresince Türkiye'ye inanılmaz tehditler savuran, 'İstanbul'u mahvetmek çok kolay mesela. Boğaza bir atom bombası atarsak tüm şehir yok olur. Sular 10-15 metre yükselir ve 9 milyon yaşayan şehir bir anda yok olur. Türkiye NATO'dan bir yardım beklemesin. Kimse Türkiye için nükleer yangında ölmek istemez. Artık Türkiye, Rusya'nın en büyük düşmanıdır" diyen Jirinovski ise bu yıl AKP'ye övgüler düzdü.

15 Temmuz sonrası Erdoğan'ı tebrik ve takdir ettiklerini belirten Jirinovski,  şu anda yürütülen kamudaki tasfiyeleri çok doğru bulduklarını vurguladı, Erdoğan'ın 'Şangay Beşlisi'ne girelim' isteğine destek verdi: 
''Değişik organlardan, hukuk olsun, adalet, üniversiteler, polis teşkilatı, istihbarat o noktada yanlılarını bulup, ihraç etme girşimlerini çok doğru buluyoruz. Gerçekten bu güçlü bir lider olduğunun göstergesidir. Sayın Morozov'u işaret ederek kendisi Meclisi'mizin Uluslararası İlişkiler Komitesi'nin üyesi. Türkiye'nin her türlü özellikle uluslararası arenada girmek istediği oluşumlar ne olursa olsun biz her türlü desteğe hazırız. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri pekiştirmek için ben Türkçe konuşan biri olarak ve meslek arkadaşlarımız Türkiye'yi sevenler olarak biz her türlü destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU VE ANKARA VALİSİ DE KABUL ETTİ

Bugün Ankara'da görüşmelerini sürdüren Jirinovski, önce Ankara Valisi Ercan Topaca, ardından da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. AKP siyasetçilerinin Rus siyasetçiye, geçen yılki tehditlerinin hala geçerli olup olmadığını sorup sormadığı ise bilinmiyor.

<< Önceki Haber Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını sıfırladılar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER