'Türkiye'de atanamayan 300 bin öğretmen var'

'Türkiye'de atanamayan 300 bin öğretmen var'

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Erzurum Şube Başkanı Kenan İrdemez, Türkiye'de atanamayan 300 bin civarında öğretmen olduğunu, buna rağmen her yıl çeşitli branşlarda yaklaşık 30-40 bin civarında atama yapıldığını belirtti.

Kenan İrdemez, yaptığı açıklamada "Şimdi fotoğraf bu olunca, yöneticiler başlarını ellerinin arasına alıp düşünmelidir. Bu ülkede nasıl bir planlama yapıyorsunuz ki, ihtiyacınızdan 10 kat fazla öğretmen yetiştiriyorsunuz." tepkisinde bulundu.

Bazı branşlarda yıllardır atama yapılmadığını vurgulayan İrdemez, "Bu da yetmiyormuş gibi öğretmenlerin devlet okulları dışında çalışma alanlarını oluşturan dershaneleri kapatıyor özel okulları sıkıntıya sokuyorsunuz." ifadelerini kullandı.

İrdemez ayrıca Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın atanamayan öğretmenler ile TEOG'dan düşük puan aldığı için bazı kişilerin intihar ettiği yönündeki açıklamalarına da tepki gösterdi. Ülkenin eğitim sisteminde onulmaz bir yara açıldığını kaydeden İrdemez, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yetkililerin, insanımızı, gençlerimizi mağdur etmişiz, geleceğimizi zayi etmişiz diyeceklerine, maalesef oluşan bu menfi tabloda canına kıyan insanlarımız hatırlatıldığında, sayın bakanımız bu meseleyi adeta kamuoyundan kaçırmak istercesine 'gösterişçi intihar eylemi' tabirini kullanmış, gelen tepkiler üzerine de yanlış anlaşılma ve çarpıtma demiştir. Sayın Bakanımızın bu yaklaşımı öğretmen olmayı beklerken hayatını kaybeden arkadaşlarımızın kemiklerini sızlatmıştır.

Teknik tabiri nedir bilmiyorum ama bunu bile söyleyip söylememekte tereddüt ediyorum, 'gösterişçi intihar eylemi' diye bir sendromdan bahsediliyor. Aslında niyeti olmadığı halde etrafında ilgi uyandırmak veya ilgi çekmek veya isteklerinin yerine gelmesini sağlamak amaçlı." CİHAN
<< Önceki Haber 'Türkiye'de atanamayan 300 bin öğretmen var' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER