Türkiye'de en fazla gol atan oyuncu Samuel Eto'o


Türkiye'de oynayıp en fazla gol atan oyuncu Antalyasporlu Samuel Eto'o oldu. Attığı gollerle Antalyaspor'a puan ya da puanlar kazandıran Samuel Eto'o, aktif futbol yaşantısını sürdüren en golcü oyuncular listesinde 4. sırada kendisine yer buldu. Listede Beşiktaşlı Mario Gomez 23, Fenerbahçeli Robin Van Persie de 25. sırada yer aldı.

Bu sezon attığı gollerle Antalyaspor'a büyük katkı sağlayan ve Süper Lig'in en golcü ismi olan Samuel Eto'o, kariyerinde de dünya devleriyle yarışıyor.

Kamerunlu yıldız, aktif futbol yaşantısını sürdüren en golcü oyuncular listesinde 4. basamakta yer alıyor. Bu sezon 9 kez rakip fileleri havalandıran golcü oyuncu, kariyerinde ise 381 kez gol atma başarısı gösterdi.

Listenin zirvesinde 504 golle Cristiano Ronaldo yer alırken, ikinci sırayı 478 golle Arjantinli yıldız Lionel Messi aldı. Eto'o'nun üzerinde yer alan son isim ise İsveçli Zlatan İbrahimovic oldu. 34 yaşındaki oyuncu bugüne kadar kariyerinde 413 kez gol atma başarısı gösterdi.

Listede Samuel Eto'o'nun yanı sıra tanıdık isimler de göze çarpıyor. Bir dönem Galatasaray forması giyen Dider Drogba 338 golle 9. ve Fenerbahçe forması giyen Dirk Kuyt da 293 golle 19. basamakta kendisine yer buldu.

Beşiktaş'ın Alman golcüsü Mario Gomez 269 golle 23., Fenerbahçe'nin uçan Hollandalısı Robin Van Persie 266 golle 25. sırada yer aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'de en fazla gol atan oyuncu Samuel Eto'o Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER