Türkiye’de gençlerin yarısı aşırı kalabalık evlerde yaşıyor
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Cuma, Haziran 30 2023
Kira fiyatları artarken barınma sorununun başka bir yönü de yetersiz oda sayısı.

Konut fiyatlarının rekor seviyelerde artmasıyla ortaya çıkan barınma krizi, gençleri olumsuz etkilemeye devam ediyor.
Euronews'deki habere göre 15-29 yaş arasındaki gençlerin yarısı “aşırı kalabalık evlerde” yaşıyor. Türkiye’de bu oran yüzde 51 iken Avrupa Birliği ülkelerinde yüzde 26. Toplam nüfusa bakıldığında ise Türkiye’de 10 kişiden dördü aşırı kalabalık evlerde ikamet ediyor. Bu oran AB’de sadece yüzde 17.
Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) verilerine göre AB ülkeleri içinde bu oran en düşük Kıbrıs’ta (yüzde 2); en yüksek ise Romanya’da (yüzde 41). Türkiye 2021 verisiyle 35 ülke içinde 7. sırada yer alıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...5.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor
6.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!9.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi10.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlı...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor


