Türkiye'de ilk kez kurulan 'Roman Spor' sahaya çıktı


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Batı Karadeniz Romanlar Derneği tarafından Türkiye'de ilk kez 'Roman Spor' kulübü kuruldu. 2. Amatör kümede mücadele edecek olan takım, yöneticileriyle birlikte bu akşam ilk idmanı için sahaya çıktı.

Bölgede yaşayan Romanların birlik ve beraberliğini bir çatı altında toplamak, daha sosyal, daha toplumsal yaşamalarını sağlamak amacıyla Ereğli'de kurulan Batı Karadeniz Romanlar Derneği, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 'Roman Spor' isimli futbol takımını oluşturdu. 8 Roman oyuncu ile birlikte daha önce amatör ve profesyonel liglerde oynamış oyunculardan oluşan 23 kişilik kadro, Antrenör Güven Kasapoğlu nezaretinde ilk idmanını yaptı.

Bu sene 2. Amatör kümede mücadele edecek olan Roman Spor'un hedefi, kayıp yaşamadan birinci amatör lige yükselmek. Takım antrenörü Güven Kasapoğlu, takımda şu anda 8 roman oyuncu bulunduğunu, ancak daha sonra yeni roman oyuncuların takıma katılacağını söyledi.

Yıllarca Ereğli'de amatör takımlarda top koşturan ve Roman Spor'a transfer olarak takım kaptanlığını yapan Cihan Alkan da, takımın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini kaydetti.

Batı Karadeniz Romanlar Derneği ve Roman Spor Başkanı Kazım Adak da konuşmasında amaçlarının Romanlarla ilgili oluşan algıyı değiştirmek ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak yeşil sahalarla buluşturmak olduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından yöneticiler tarafından takım oyuncularına tatlı ikram edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'de ilk kez kurulan 'Roman Spor' sahaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER