Türkiye'de ilk kez 'wignsuit exit' atlayışı gerçekleştirildi


Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde 37'ncisi düzenlenen Kemaliye(Eğin) Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenliklerinde, Türkiye'de bir ilke imza atıldı. Dünyanın wingsuit atlayışçıları arasında ilk sırada yer alan Amerikalı sporcuların gösterisi nefesleri kesti. Amerikalı ünlü sporcu Scotty Bob, Kemaliye ilçesinde 200 kilometre hızla dev kayalıkları teğet çekerek, Karasu nehrinin kenarına iniş yaptı. Wingsuit sporunda önemli isimler arasında yer alan Ian Flanders, Matt Blank, Cann Trecay ve Edı Guschall, yaptıkları atlayışlar ile adrenalin yaşattı.

600 metre yüksekliğindeki Kemaliye Gabani bölgesine 6 metre uzunluğunda özel bir platformun yapılması ile birlikte, Türkiye'de ilk kez wingsuit exit atlayışları yapıldı. Kemaliye'den Cennete açılan kapı olarak adlandırılan bölgeden atlayan sporcular, yaklaşık bin 400 metre havada süzüldükten sonra paraşütlerini açarak Karasu nehri kıyısına iniş yaptı.

Kemaliye Şenlik Koordinatörü Dr. Feridun Çelikmen, wingsuit exit atlayışlarının Türkiye'de ilk kez Kemaliye ilçesinde yapıldığına dikkat çekerek, dünyaca ünlü sporcuların yaptıkları gösteriler ile adeta izleyicileri büyülediklerini belirtti. Dünyaca ünlü sporcu Scotty Bob, Kemaliye'de olmaktan mutlu olduğunu, heyecan verici atlayışlar yaptıklarını vurgulayarak, Kemaliye'nin basejump ve wingsuit atlayışları yapmaya elverişli bir doğasının olduğunu vurgulayan Bob, dünyada sayılı yerlerde bu sporların yapıldığını ve en elverişli alanlardan birisinin Kemaliye olduğuna dikkat çekti. Basejump atlayışı yapan ve bir çok kez Kemaliye'deki şenliklere katılan Can Trecay, Kemaliye'yi sevdiğini, her yıl buraya geldiğini belirtti. Yeni atlayışlar yaptıklarını söyleyen Trecay, Kemaliye'de atlayış alanı için köprü istediklerini ve atlayışların büyük heyecana yol açtığını kaydetti.

Şenlikler, gün içerisinde gerçekleştirilen basejump, su sporları ve bisiklet yarışları ile devam etti. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER