Türkiye’de sadece Eylül'de 37 gazeteci gözaltına alındı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 14 2015
Özgürlük için Basın (ÖiB) projesinin Eylül ayı raporuna göre, 37 gazeteci gözaltına alındı.

Raporda, hemen her gün, çoğunlukla güneydoğudan gelen can kayıplarına ilişkin haberler ile medya mensuplarına yöneltilen tehditlerin fiziksel saldırıya dönüşmesinin, siyasi kutuplaşmayı daha da derinleştirdiğine vurgu yapıldı.
Raporda, tırmanmaya devam eden terör ile kurulamayan koalisyon hükümeti sonrasında seçimlerin tekrarı kararının, toplumsal barışa yönelik olarak ülkede ciddi tehdit algısı yarattığına da dikkat çekildi. “Gazetecilerin saldırıya uğraması, işlerinden olması, internet sitelerinin kapatılması ajans ve gazete ofislerinin baskına uğraması, gazetecilerin gözaltına alınması, basın özgürlüğü ile bağdaşmayan ve haber hakkını engelleyen gelişmeler olmuştur.” denilen raporda, iktidar partisinin koalisyon seçeneğini dışlamasının bazı üst düzey kişi ve siyasilerin medyayı, iş adamlarını, rakip siyasetçileri ve toplum kesimlerini hedef göstermelerinin, ülkedeki kamplaşmayı arttırmakla kalmayıp fiili saldırıları da beraberinde getirdiği belirtildi.
EYLÜL AYINDA 37 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI
Rapora yansıyan haberlerden derlenen verilere göre, Eylül ayında, sansür başlığı altında, 3 gazetecinin akreditasyon nedeniyle habere ulaşması engellenirken, 24 internet sitesine erişim engeli getirildiği, 2 kadın 35 erkek gazeteci olmak üzere 37 kişinin gözaltına alındığı, 10 basın mensubu hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, 2’si hakkında dava açılıp, 1 kişi hakkında ise hapis cezası verildiği belirtildi. Verilerde, toplamda 13 adli işlemin 9’unun hakaret nedeniyle açıldığı hususu da yer aldı.
HÜRRİYET’E SALDIRI MEDYA RAPORUNA GİRDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon konuşması sırasında istikrar için tek parti gerektiği vurgusu üzerine Hürriyet gazetesinin internet sitesinde, haberin verilişini bahane eden bir grup tarafından, gazetenin İstanbul merkez binasına 2 kez Ankara matbaasına da 1 kez saldırıda bulundukları saldırganların camları kırıp sloganlar attığı, Ankara’daki saldırıda AK P
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







