Türkiye'de yabancılara geçen yıl 22 bin 991 konut satıldı


Türkiye'de 2015 yılında yabancılara satılan 22 bin 991 konutun 4 bin 228'in Iraklılar aldı. Rusya Federasyonu vatandaşlarının konut alımında tercihi Antalya oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kayıtlarına göre; yabancılara yapılan satışlarda Suudi Arabistan vatandaşları 2 bin 704 konut ile ikinci sırada yer aldı. Bunu sırasıyla Kuveyt (2 bin 130), Rusya Federasyonu (2 bin 36) ve İngiltere (1 054) vatandaşları izledi. Iraklılar, yaklaşık yüzde 70'i İstanbul, Yalova, Antalya ve Sakarya olmak üzere 44 ilde konut satın aldı.

SUUDİLERİN TERCİHİ İSTANBUL, KUVEYTLİLERİN BURSA

Suudi Arabistan vatandaşları, yaklaşık yarısı İstanbul'da olmak üzere Trabzon, Yalova ve Bursa'dan konut sahibi oldu. Kuveytliler ise yaklaşık yüzde 40'ı Bursa olmak üzere İstanbul, Aydın, Sakarya ve Kocaeli olmak üzere 15 ilde konut satın aldı.

RUSYA FEDERASYONU VATANDAŞLARININ TERCİHİ ANTALYA

Rusya Federasyonu vatandaşları, yüzde 75,2'si Antalya'da olmak üzere İstanbul, Mersin ve Muğla dahil 19 ilimizde konut sahibi oldu. İngiliz vatandaşları, yüzde 85,8'i Muğla, Aydın ve Antalya'da olmak üzere 16 ilden konut satın aldı.

Yabancılara yapılan satışların yüzde 93,5'i 10 ilde gerçekleşti. Yabancıların en çok konut aldığı il 7 bin 493 konut ile İstanbul oldu. İstanbul'da en çok konutu Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt ve Afganistan vatandaşları aldı.

İstanbul'u 6 bin 72 konut satışı ile Antalya izledi. Antalya'da en fazla konutu Rusya Federasyonu, Irak, Ukrayna ve Almanya vatandaşları satın aldı. Bursa bin 501 konut satışı ile üçüncü sırada yer aldı. Bursa'da konutların yaklaşık yarısı Kuveyt vatandaşları tarafından satın alınırken, bunu Suudi Arabistan, Irak ve Rusya Federasyonu vatandaşları izledi. Bin 425 konut satışı ile yabancılara konut satışında dördüncü sırada olan Yalova ise Irak, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları tarafından tercih edildi. Beşinci sırada yer alan Aydın'da ise başta İngilizler olmak üzere Kuveyt, Almanya, İrlanda ve Belçika vatandaşları konut satın aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'de yabancılara geçen yıl 22 bin 991 konut satıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER