Türkiye’de zulme uğrayıp ölen çocuklar için 850 kilometre pedal bastılar

‘‘Umut İçin Pedal Çevir’’ sloganıyla 3 gün önce Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi önünden başlayan ve 850 kilometrelik parkurda koşulan ‘Koşulsuz Adalet Maratonu’ Bugün Köln'e ulaştı .Samanyoluhaber yazarı Nurullah Kaya’nın da içinde yer aldığı bisikletli ekibe bugün sabah saatlerinde Aachen'den katılan gönüllü grupla önce Düren’e ulaşıldı.

Türkiye’de zulme uğrayıp ölen çocuklar için 850 kilometre pedal bastılar


NURULLAH KAYA-SAMANYOLUHABER.COM 
Umut için pedal çevir sloganıyla çıktığımız yolculukta bugün Köln'deydik. Sabah saatlerinde Aachen'den bisikletleriyle bize katılan gönüllü grupla önce Düren’e pedalladık. Düren’de yeni bir grup bize dahil oldu. Katılım güzeldi, hatta içlerinde bisiklet sürmeyi çok seven küçük Hasan’da vardı. Pazar günü erkenden kalkıp turumuza destek vermek için gelmişti. Uzun süre bizimle bisiklet sürmeyi başardı. Buradaki gönüllülere teşekkür edip Köln’e doğru yola koyulduk.
Köln’de yaklaşık 2 yıl önce kanserden hayatını kaybeden Ahmet Burhan Ataç başta olmak üzere Nurefşan Ketenci,  Hakan Dağdeviren, Miraç Miroğlu, Selman Çalışkan ile  Türkiye’de hayatını kaybeden mağdur tüm çocuklar için bir tohum ektik. Annesiyle birlikte eyleme katılan küçük bir aktivist vardı. Hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarını görünce bisikletiyle yaklaşıp diktiğimiz tohuma su dökmek istediğini söyledi. Hepimiz çok duygulandık. 

Köln merkezde yer alan Innerer Grüngürtel Parkı'nda yapılan eylemde şu bildiri okundu; “ Kemik kanseri olan Ahmet Burhan Ataç Türkiye’de yapılan tedavilerin sonuç vermemesi üzerine burada bulunan kanser tedavi merkezinde tedavisin 2. aşamasına başlamak üzere yola çıkmıştı. Atatürk Havalimanında yapılan kontroller sırasında anne Zekiye Ataç’ın kaldırılan yurtdışı yasağının tekrar konulduğu anlaşıldı ve çıkışına izin verilmedi. Doktorların yapmış olduğu açıklamalara göre tümörün strese bağlı küçülmediğini biliyoruz. Bundan sonraki süreçte anne Zekiye Ataç’ın yurtdışı yasağı kaldırılmıştır. Almanya’da yapılan kontrollerde tedaviye devam edilemeyeceği tespit edilmiş ve Ahmet Burhan annesiyle birlikte Türkiye’ye geri döndükten kısa bir süre sonra 7 Mayıs 2020’de vefat etmiştir. 8 yaşında küçük bir çocuğa uygulanan bu muamele Türkiye’ye adalet getirmek yerine insanlığa sürülen kara bir leke haline gelmiştir. Toplumun her kesiminden kişiler Ahmet Burhan’a yardım etmek için seferber olurken yetkililer bu duruma sağır kaldılar ve küçücük bir çocuğu ölüme terkettiler.” 

<< Önceki Haber Türkiye’de zulme uğrayıp ölen çocuklar için 850... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER