Türkiye'deki Suriyeli çocuklar için UNICEF ve Rotary protokol imzaladı

Türkiye'deki Suriyeli çocuklar için UNICEF ve Rotary protokol imzaladı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile Rotary arasında 'Suriyeli çocukların rehabilitasyonu-eğitim ve sağlık hizmetlerinin sağlanması', 'Çocuk Dostu Şehirler Projesi' ile 'Engelli çocukların kapsayıcı sistemlerle gözetilmesi ve toplum hayatına katılımı' konularındaki işbirliği ile ilgili protokol anlaşması imzalandı.

Ankara'da Bilkent Otel'de UNICEF Türkiye Temsilciliği ve ilgili bakanlıklar, Suriyeli mülteci çocuklar için protokol anlaşması imzalandı. İmza törenine UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, 2015-2016 Rotary Dönem Guvernörü Mehmet Sabri Görkey ve davetliler katıldı. UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, UNICEF'in Türkiye'de bulunan Suriyeli çocuklara destek verdiğini kaydetti. Komite olarak çocuklara ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Kutluk, "Önde gelen 9 ilde eylem planları var. Suriyeli çocukların eğitimi için Türkiye'den sağlanan öğretmenler var ama onların anadilinde eğitim vermek için Suriyeli öğretmenlerin mobilizasyonu var. Kamplarda sağlanan destekler var. Bu çocukların eğitimi ile ilgili birçok proje var, çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

DÖNEM GUVERNÖRÜ: HEDEFİMİZ DÜNYA ÜZERİNDEKİ ÇOCUK FELCİNİ SİLMEK

2015-2016 Rotary Dönem Guvernörü Mehmet Sabri Görkey, Rotary'nin ana temasının barış olduğuna dikkat çekti. Hedeflerinin dünya üzerinden çocuk felcini silmek olduğunu vurgulayan Görkey, "Dünya Sağlık Örgütü'nün ve Bill Gates vakfı destekleriyle sadece iki ülkeye sıkıştırılmış durumda. Bu ülkelerden biri Nijerya, iki yıl daha sağlık açısından devam ederse sorun yok. Diğeri ise Afganistan-Pakistan sınırı. Sınır, birinci derece Suriye'yi çok etkiliyor, ikinci derecede Türkiye'yi tehdit edebiliyor." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'deki Suriyeli çocuklar için UNICEF ve Rotary... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER