Türkiye’den Libya’ya silah taşıdığı iddia edilen gemide yeni gelişme
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Şubat 20 2020
Türkiye'nin Libya'ya askeri araç yollamak için kullandığı iddia edilen ve 3 Şubat'tan bu yana İtalya'nın Genova Limanı'nda tutulan Bana gemisinin kaptanı, uluslararası silah kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı.
BBC Türkçe'nin İtalyan basınındaki haberlere dayandırdığı bilgilere göre, Lübnan bandıralı geminin 55 yaşındaki Lübnanlı kaptanı Joussef Tartoussi, "kimlikleri bilinmeyen Türk askerlerle birlikte" uluslararası silah kaçakçılığına karıştığı suçlamasıyla gözaltında.
Savcılık soruşturmayı, İtalya Adalet Bakanlığı'nın izniyle yürütüyor.
Kaptan, gemi mürettebatından bir görevlinin tanık olarak İtalyan polisine verdiği ifadelerin ardından gözaltına alındı.
İtalyan basınında birkaç hafta önce yayımlanan haberlerde, gemide görevli bir kişinin İtalya'dan siyasi sığınma talep ederek itiraflarda bulunduğu bilgisi yer almıştı.
"TÜRK ASKERİ VE İSTİHBARAT YETKİLELİRİ GEMİDEYDİ"
Bugünkü İtalyan gazetelerinde yer alan haberlere göre polise itiraflarda bulunan tanık, geminin Mersin Limanı'nda silah ve askeri araç yükleyerek Trablus'a gittiğini anlattı.
Halen güvenli bir yerde tutulan tanık, gemide Türk ordusu ve istihbarat servisinden 10 kadar yetkilinin de bulunduğunu iddia etti.
Tanığın iddiasına göre Bana gemisiyle Libya'ya götürülen kargoda tanklar, kamyonlar, tanksavarlar, roketler, toplar, tüfekler de yer alıyordu. İtalyan basını, gemide yapılan incelemelerde paletli araç izine rastlandığını da yazdı.
Haberlere göre Bana gemisi, Mersin Limanı'ndan ayrılmasının ardından Yunanistan'ın Girit adasını geçtikten sonra, coğrafi konumunu gösteren sistemi kapattı.
Geminin izlediği rotanın tam olarak belirlenmesi için savcılık, mürettebatın cep telefonları da dahil olmak üzere gemideki bilgisayar ve teknik cihazları inceliyor.
Bana gemisinin resmi kayıtları, Avrupa'dan kullanılmış otomobil alarak
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







