Türkiye doğalgaz bulduktan sonra faturalara 10 kez zam geldi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 21 2022
Türkiye'nin Karadeniz'deki sondaj kuyularında kullanılabilir kalitede doğalgaz bulduğunun açıklanmasının ardından geçen süre içinde faturalara tam 10 kez zam yapıldığı ifade edildi.
Karadeniz'de yapılan doğalgaz sondaj çalışmaları sonrasında kullanılabilir kalitede doğalgaz bulduğu açıklanmıştı.
Bu gazın önümüzdeki yıl kullanıma sokulması için çalışmalar sürerken, gazın devreye girmesiyle faturalarda da gözle görülür bir rahatlama olacağı ifade ediliyor.
Ancak söz konusu bu duyurunun ardından şimdiye kadar geçen zaman dilimi içinde faturalara tam 10 kez zam yapıldığı ifade edildi.
Evrensel'de yer alan habere göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AKP iktidarının faturaların düşeceği ve ekonomiyi güçlendireceği vaadiyle 20 Ağustos 2020’de duyurduğu doğal gaz müjdesinin 2. yıldönümünde doğal gaz faturalarının hem vatandaş hem de sanayici için kabusa dönüştüğünü söyledi. CHP’li Akın, “Konut tarifesine yapılan 10 zamla faturalar 2,5 kattan fazla arttı. Sanayi tarifesine yapılan 14 zamla artış neredeyse 7,5 kat olurken, bu durum da üretimde maliyet artışıyla enflasyonu uçuşa geçirdi” değerlendirmesinde bulundu.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Ağustos 2020 tarihinde duyurduğu Karadeniz’de doğal gaz rezervi bulunduğu müjdesinin ardından geçen 2 yılda art arda gelen zamlar vatandaşın indirim beklentisini adeta kabusa dönüştürdü. İktidar temsilcilerinin Karadeniz doğal gazının ekonomik olacağını söylemesine karşın müjde duyurusunun üzerinden geçen 2 yılda doğal gaz tarifelerine zam üstene zam yapıldı.
Konut, sanayi ve elektrik üretim tarifesine yapılan zamlar hem vatandaşın hem de sanayicinin belini büktü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; doğal gaz rezervi müjdesinin verilmesinin ardından konut, sanayi ve elektrik üretim tarifelerine gelen zamları derledi.
Akın’ın çalışmasında özetle şunlar yer aldı:
KONUT TARİFESİ 10 ZAMLA YÜZDE 160 ARTTI
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi2.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!3.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı10.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hu...


