'Türkiye dozajında baskıyla Yunan adalarına geçişi artırıyor'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 5 2019
Türkiye ile AB arasında 2016’da imzalanan mülteci mutabakatının geleceği ve Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in Türkiye temasları Alman basınında geniş yankı buldu. Seehofer basın tarafından eleştiriliyor.
DW Türkçe Servisinin hazırladığı derleme haberde ziyaretin yankıları ve sonuçları yer alıyor.
'YETKİLİLER MİDİLLİ'YE GİTSE BAKIŞ DEĞİŞİRDİ'
Berlin'de yayımlanan Neues Deutschland gazetesi, Midilli adasındaki Morya mülteci kampında çıkan yangında bir anneyle çocuğunun ölmesi üzerine yeniden alevlenen tartışmalara işaret ederek Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in Türkiye'deki temaslarını eleştiriyor.
"Geçen hafta sonunda bir anne ile çocuğunun ölümüyle tırmanan gerilimin sorumluluğunu iki taraf da birbirine atıyor. Mülteci mutabakatının uzatılması hem Avrupa Birliği'nin hem de Türk hükümetinin çıkarına. Bu gayet açık. Soru, ne pahasına olduğu. Yardıma muhtaç olanların durumu, diplomatik dille ifade etmek gerekirse önemli bir rol oynamıyor. Bakan Seehofer ile Avrupa Komisyonu'nun mültecilerden sorumlu yetkilisi Atina, Adana ya da Ankara yerine Midilli'ye gitseler belki bakış açıları değişecek. Yaşanan travmanın ardından dolup taşan konteynerler, kötü hijyen koşulları, iş, ev ve bakım hizmetleri gibi 'normal' bir yaşam perspektifinden yoksunluk, kamplardaki günlük yaşamın bir parçası."
'TÜRKİYE DOZAJINDA BASKIYLA YUNAN ADALARINA GEÇİŞİ ARTIRIYOR'
Münchner Merkur gazetesinin yorumunda ise şu satırlar yer alıyor:
"Uzun süredir Ankara'da hiçbir Alman politikacı, Seehofer kadar nazik konuşmamıştı. Seehofer Türk mevkidaşına 'Türkiye'ye istediği her alanda elimizden ne geliyorsa yardım etmeye hazırız' sözleriyle yaranmaya çalışıyor. Başka elinden ne gelir ki? Göç konusunda Avrupa yine köşeye sıkışmış durumda. Türkiye baskı uyguluyor. Dozajı iyi ayarlayarak Yunan adalarına geçenlerin sayısını artırıyor. Merkel 2016 yılında Türkiye ile mülteci mutabakatını imzaladığında Seehofer'in partisi Hristiyan Sosyal Birlik'ten pekçokları Başbakan'a
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!3.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi
6.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı7.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı8.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı9.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!10.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!

DR. SELİM KOÇ

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN
ÇOK OKUNAN HABERLER







