Türkiye dünya rekoru kırdı!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 13 2016
Türkiye, gazetecileri hapse atmada dünya rekoru kırdı.
Türkiye dünya rekoru kırdı
Gazetecileri Koruma Komitesi, bu yıl dünya çapında en az 257 gazetecinin hapse atıldığını, rekorun ise Türkiye’de bulunduğunu bildirdi.
New York Times’ın haberine göre 1990’dan bu yana tutuklanan gazetecilerin yıllık raporlarını yayınlayan komiteye göre en az 257 gazetecinin tutuklanması 26 yılın en yüksek rakamı.
Türkiye’den 81 gazetecinin bu yıl tutuklandığını belirten komite, 31 Ekim’de Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyona da dikkat çekti. 2016 yılı içerisinde 81 gazeteciyi tutuklayan Türkiye’nin, bu konuda rekor kırdığı da vurgulandı.
2012’de toplam 232 gazeteci tutuklanırken, bu yılın rakamları dünya açısından da bir rekor oluşturdu. Türkiye’nin ardından en az 38 tutuklu gazeteciyle Çin ikinci, 25 tutuklu gazeteciyle Mısır üçüncü sırada yer alırken onları Eritre (16) ve Etiyopya (14) takip etti.
İran, 2008’den bu yana ilk kez ilk beş sırada yer almadı. Geçen yıl 19 gazeteciyi tutuklayan ülke, bu yıl ise sekiz gazeteciyi demir parmaklıkların ardında gönderdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yasadışı bahis baronu, 'Ersan Şen pişmanlığını' anlattı2.Erdoğan'ı bile kıskandıran 3 kamu işçisi: Maaşları Erdoğan'ın maaşını ikiye katlıyor3.Trump’tan ‘Venezuela’ya ikinci saldırı çıkışı4.Cezaevinde Veyis Ateş ile karşılaşan Mehmet Akif Ersoy ne yaptı?5.THY, İran seferlerini iptal etti!
6.9 eyalette kırmızı alarm verildi! Almanya'da son 15 yılın en sert kışı yaşanıyor...7.Suriye'de sıcak saatler: SDG-YPG tahliyeyi reddetti, çatışmalar şiddetleniyor8.'Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak' denmişti: Şehir hastaneleri kara delik oldu!9.İstanbul Baro yönetimi beraat etti!10.Borsa İstanbul’da manipülasyon soruşturması: 15 kişi tutuklandı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







