Türkiye Esma Esad'a ne teklif etti?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Aralık 8 2016
Suriye Devlet Başkanı Esad, eşi Esma Esad’a ülkesinden kaçması için teklifte bulunan ülkeleri açıkladı.
Şam’a yakınlığıyla bilinen El Vatan’a konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, eşi Esma Esad’ın üstü kapalı söz ettiği ‘kaçma teklifi’ hakkındaki bir soruya yanıt verdi.
‘SEÇİMLERDE ADAY OLMAMAM KARŞILIĞINDA YASAL DOKUNULMAZLIK ÖNERDİLER’
“Krizin başında iki ülke Suriye kriziyle ilgili endişelerini açıkça iletti, Katar ve Türkiye. Bu teklifi doğrudan Esma’ya ilettiler. Tabii ki şimdi ortaya çıkıp reddedebilirler ama işin doğrusu bu” diyen Esad, şöyle devam etti: “Yıllar sonra başka teklifler de yapıldı. Amerikalılar dolaylı yoldan Devlet Başkanı’na gelecek seçimlerde aday olmayacağını açıklaması karşılığında yasal dokunulmazlık ve beraberinde istediği herkesi, ekibi ve destekçilerini, götürmeyi bile önerdi.”
Esad, “Tabii ki bu teklifler farklı kaynaklar üzerinden iletildi, ama büyük bölümü, diğerleri için en büyük garantör olduğu için Amerikalılardan geldi. Ancak hiçbir değeri yok” diye de ekledi.
NE OLMUŞTU?
Rossiya 24 televizyonuna bir röportaj veren Esma Esad, “Bana Suriye'den ayrılmamı, daha doğrusu buradan kaçmamı, teklif ettiler. Teklifi kabul edersen benim ve çocuklarımın korunacağını ve finansal güvenliğimin de sağlanacağını söylediler” demişti.
(Sputnik)
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi2.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!3.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti4.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı5.İsrail Somaliland'ı tanıdı, Türkiye tepki gösterdi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







