Türkiye, Fujairah Uluslararası Sanat Festivali'ne katıldı


Fujairah Uluslararası Sanat Festivali'nin 7.si 14 ülkeden ödüllü yapımların katılımı ile yapıldı. Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapılan festivalde Türkiye, Tiyatro Boyalı Kuş'un gerçekleştirdiği 'Rumınatıon' Mevlana'nın 7 öğüdünün konu edindiği dünya prömiyeri ile yer aldı.

UNESCO ITI Dünya Başkanı, Fujairah ITI Başkanı Mohammed Saif Al Afkham'ın UAE (Birleşik Arap Emirlikleri) Fujairah Emiri Dr. Seikh Mohammed bin Hamad bin Mohammed Al Sharqi'nin himayelerinde 7.si düzenlenen Uluslararası Mono Drama Festivali'ne 14 ülkeden ödüllü yapımlar katıldı. Festival 2016 itibariyle Fujairah Uluslararası Sanat Festivali adıyla farklı kültür ve sanat disiplinlerine de yer veriyor. Konserler, sergiler ve gösterilerin gerçekleştiği dünyadan 800'ü aşkın basın mensubu, akademisyen ve kültür-sanat insanın katıldığı bu festival, Ortadoğu'da uluslararası bir sanat şöleni özelliği taşıyor.

15. yılını kutlayan Tiyatro Boyalı Kuş'un Fujairah Yerel Yönetimi-Fujairah Medya Ajansı ile ortaklaşa gerçekleştirdiği tek kişilik dans performansı 'Rumınatıon' Mevlana'nın 7 öğüdünü konu ediniyor. Mehmet Nuri Arkan'nın rol aldığı performansın yönetmeni Emre Erdem, dramaturg ve ışık tasarım Jale Karabekir, dekor-kostüm tasarım Özüdoğru Cici, koreograf Ebru Cansız, supervizör Edinburg Festivali Başkanı Pip Utton.

Birleşik Arap Emirlikleri Dibba Tiyatrosu'nda dünya prömiyerini 21 Şubat'ta gerçekleştiren 'Rumination' büyük bir ilgiyle karşılandı. Oyun sonrasında UNESCO ITI Dünya Başkanı Mohammed Saif Afkham tarafından topluluğa onur plaketi sunuldu. Gösteri sonrası gerçekleşen basın toplantısının oturum başkanlığını Ürdün Kültür Bakanı şair Jersey Semavi üstlendi.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye'nin ortak yapımı olan 'Rumınatıon' Fujairah Kültür ve Medya Kurumu, Tiyatro Boyalı Kuş, Uluslararası Fujairah Sanat Festivali, Duru Dünya Sanat Atölyesi, TC. M.E.B Özel Yıldız Alpar Bale-Müzik-Tiyatro Kursları Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleşti. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye, Fujairah Uluslararası Sanat Festivali'ne katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER