Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu terör saldırılarını kınadı


Hoşgörü kenti Hatay'da toplanan gazeteciler, terör saldırılarını kınadı. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Başkanı Nuri Kolaylı, "Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Hatay'da toplanan 20 bini aşkın basın mensubunun temsilcileri olarak, terör saldırılarında güvenlik güçlerimizi şehit vermenin, çok sayıda vatandaşımızın ve ülkemizde bulunan konukları kaybetmenin acısını yaşıyoruz." dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun 6. Başkanlar Kurulu Toplantısı, 18-20 Mart tarihleri arasında Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya 7 federasyon ve buna bağlı 87 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Hatay'ın İskenderun ilçesine gelen cemiyet başkanları önce İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda ise cemiyet başkanları terör olaylarını kınayan bir basın açıklaması yaptı.

TGK Başkanı Nuri Kolaylı, yaptığı açıklamada, "Ortadoğu'da sınırlarımızın hemen yanında insanlık tarihinin kanlı savaşlarından biri yaşanmaktadır. Bu durumun doğurduğu kaos ortamı, ülkemizi derinden etkilemektedir. Savaştan kaçan milyonlarca sığınmacı güvenli topraklar olarak Türkiye'yi seçmekte, büyük bir mülteci akını yaşanmaktadır. Türkiye Gazeeciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu olarak, medeniyetlerin beşiği, huzur ve hoşgörünün hakim olduğu Hatay'da öncelikle, Ortadoğu'daki savaş otamının bir an önce son bulmasını istiyoruz. Bölgedeki karışıklıktan yararlanan çeşitli terör örgütleri, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve kardeşliğimize yönelik saldırılar gerçekleştirmekte, huzur ve güven ortamını baltalamaya çalışmaktadır. Terör, son günlerde Ankara ve İstanbul gibi metropol kentlerimizi hedef seçmiş, güvenlik güçlerimizden, masum insanlara, onlarca kişiyi katlederek, çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Hatay'da toplanan 20 bini aşkın basın mensubunun temsilcileri olarak, terör saldırılarında güvenlik güçlerimizi şehit vermenin, çok sayıda vatandaşımızın ve ülkemizde bulunan konukları kaybetmenin acısını yaşıyoruz." diye ifade etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu terör saldırılarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER