Türkiye güne skandal operasyonla başladı

Konya merkezli soruşturmadfa bir çok ilde STK'lara ve iş adamları derneklerine operasyon başlatıldı.

Türkiye güne skandal operasyonla başladı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Konya merkezli bir çok ilde STK'lara ve iş adamları derneklerine operasyon başlatıldı. Edinilen bilgilere göre 80'e yakın iş adamı hakkında gözaltı kararı olduğu ortaya çıktı. Konya merkezli yürütülen bir soruşturma çerçevesinde birçok adrese algı operasyonları başlatıldığı ve gözaltıların olduğu bildirildi.

MANİSA'DA YAPILANIN BİR BENZERİ ŞİMDİ DE KONYA'DA YAPILIYOR

Manisa'da yapılan algı operasyonunun bir benzerine Konya polisi imza atıyor. Düzenlenen algı operasyonu kapsamında bu sabah birçok adrese polis baskını yapıldı.

Alınan ilk bilgilere göre 170 yıl hapis cezasına çarptırılmış eski bir suçlu ve avukatının şikayetiyle başlatıldığı öğrenildi. Operasyonda başta Konyalı sanayici İbrahim Karadayı, Aktisad Başkanı Soner Cesur'un aralarında bulunduğu birçok işadamının evine baskın yapıldığı bildirildi.

Operasyonda bazı işadamlarının gözaltına alındığı öğrenilirken operasyonun bazı illerde de devam ettiği ilk bilgiler arasında.

GÜSAM BAŞKANI ERCAN TAŞTEKİN DE GÖZALTINA ALINDI

17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından emniyette yaşanan tasfiyelere tepki olarak geçtiğimiz yılın nisan ayında istifa eden eski Bingöl Emniyet Müdürü ve GÜSAM Başkanı Ercan Taştekin, bugün gözaltına alındı.

Gözaltına alındığını Twitter'dan duyaran Taştekin, gözaltında olduğunu belirterek ""Muhtemelen,konuşup gerçekleri söylediğimiz için. Sorun değil. Eyvallah." dedi. Üzerine, akla hayale gelmedik iftiralar atacaklarını bildiğini belirten eski emniyet müdürü, "Önemli değil. Ne yaptığımı/yapmadığımı ben de biliyorum herkeste biliyor. Eyvallah." ifadelerini kullandı.

ANADOLU ATAYÜN'E DE GÖZALTI KARARI

Eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Anadolu Atayün hakkında da gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Gece Twitter'dan "Bu saatte otelin etrafında bulunduğunuza göre sabah birlikte çay içeceğiz herhalde. Oralarda bekleyip yorulmayın. Çağırsanız gelirim." diye yazan Atayün, Mersin'deki evine sabah polislerin geldiğini söyledi. Atayün, "Şimdi yazmasam havuzun yalancı kalemleri yine döktürüp günahlarına günah katacak. En iyisi doğru bilgiler verelim" diyerek gözaltı kararıyla ilgili bilgiler paylaştı. Operasyonun, bir kısmı Yargıtay'da cezaları onanmış, bir kısmının onanmak için dosyaları bekleyen "hırsız"ların şikayetiyle başladığını belirtti. Şikayet edenlerin suçları kabarık olduğu için onlara verilen bir sürü ismi de kendilerinin yanına eklendiğini vurguladı. Atayün, şu ana kadar da Ankara'da Komiser Samed Özcan, Konya'da polis memuru Mehmet Özmen ve Şanlıurfa'da polis memuru Yüvel Özışık'ın gözaltına alındığını belirtti.
<< Önceki Haber Türkiye güne skandal operasyonla başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER