Türkiye Hem IŞİD'i hem de PYD' yi vurdu

Türkiye Cerablus'taki IŞİD hedeflerini obüslerle vurdu. Türkiye, Menbiç'in kuzeyindeki PYD hedeflerini de top ateşiyle vurdu.

Türkiye Hem IŞİD'i hem de PYD' yi vurdu




Akşam saatlerinde IŞİD denetimindeki Suriye'nin Cerablus kentinden ateşlenen 3 havan mermisi, sınırı aşarak Karkamış'ın Türkyurdu Mahallesi yakınlarında boş araziye düştü. Olayın ardından sınırda konuşlu birlikler, havan mermilerinin atıldığı Cerablus'taki IŞİD hedeflerine angajman kuralları kapsamında misliyle top atışı yaptı.

Askeri kaynaklar, son birkaç gündür Suriye tarafından atılan havan mermilerinin Karkamış'ta boş arazilere düştüğünü ve sınır birliklerinin de anında karşılık verdiğini kaydetti.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesindeki gelişmeleri yakından takip eden güvenlik güçleri, Karkamış sınır hattı boyunca tedbirlerini arttırdı. Gaziantep'ten de çok sayıda zırhlı aracın konvoy halinde sınıra doğru yola çıktığı görüldü. 

IŞİD’İN HAVAN ATIŞINA OBÜSLERLE KARŞILIK VERİLDİ

Suriye'nin Carablus kentinden ateşlenen 3 havan mermisi Gaziantep’in Karkamış İlçesi’nde boş araziye düştü. Sınır birlikleri, havanların atıldığı IŞİD mevzilerini Fırtına obüsleriyle ateş altında aldı.

"Kürt oluşumunu kabul edemeyiz"
Türkiye'nin her zaman IŞİD'in hedefi olduğunu, çünkü geçişleri engelleyerek Türkiye'nin özellikle IŞİD'in yabancı terörist kaynağını kuruttuğunu ifade eden Çavuşoğlu, IŞİD ideolojisinin öldürülmesinde Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli rol oynadığını söyledi.
Bu nedenle Erdoğan'ın IŞİD'in birincil hedefi olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı, Türkiye sınırının IŞİD'den temizlenmesi gerektiğini ifade ederek "DAEŞ'ın temizlenmesi konusunda nasıl bir destek gerekiyorsa o desteği vermemiz bizim için doğaldır" diye konuştu.
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Başbakan Yıldırım ise "Türkiye’nin güneyinde bir Kürt oluşumu meydana getirmek kabul edeceğimiz bir şey değildir" dedi.
<< Önceki Haber Türkiye Hem IŞİD'i hem de PYD' yi vurdu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER