'Türkiye İnovasyon Haftası'nı 11 bin kişi izledi


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 17-18 Mart 2016 tarihlerinde İzmir'de düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası'nı 11 bin kişi izledi. Etkinliğe dünyanın önde gelen bilişim şirketlerinin yöneticileri katıldı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, İzmir'de gerçekleşen Türkiye İnovasyon Haftası'nı değerlendirdi. Bu yılki organizasyonun ilkini Ege İhracatçı Birlikleri ile birlikte 17-18 Mart tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirdiklerini belirten Büyükekşi, "İki günlük organizasyonumuzda 11 bin kişiyi ağırladık. İnovasyon bilincinin giderek yaygınlaşmasından büyük heyecan duyuyoruz. Şimdi sıra, 4-5 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak Türkiye İnovasyon Haftası'nda. Biliyoruz ki; ekonominin istihdamın ve ihracatın geleceği daha yenilikçi mal ve hizmet üretimi ile mümkün olacak. Bu üretimi gerçekleştirmek için olmazsa olmaz şartlardan biri de uygun yatırım ortamı ve düşük finansman maliyetleri." ifadelerini kullandı.

"FAİZ ARTIRMAMAK DOĞRU KARARDI"

Piyasalara ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Büyükekşi, şunları kaydetti:

"2015'in yaz aylarında küresel piyasalardaki sıkılaşma nedeniyle bazı ülkelerin faiz artırmaya başladığını gördük. Türkiye için de aynı yolu önerenler hatta bunun kaçınılmaz olduğunu söyleyenler, Merkez Bankamızı bu yola zorlayanlar oldu. TİM, İhracatçı Birlikleri ve ihracatçılar olarak bunun hep karşısında olduk. Faiz artırım fikrine hep mesafeli baktık. Aradan geçen zaman Türkiye olarak faiz artırmamak ile doğru bir tercih yaptığımızı göstermeye başladı. Avrupa ve Japonya Merkez Bankalarının ardından dün ABD Merkez Bankasından gelen açıklamalar kısa vadede piyasalar için pozitif işaretler verdi. Gecen yıl faiz artırmaya başlamış olsaydık hem büyümeden feragat etmiş olacaktık, çok sayıda insanımız işsiz kalacaktı, hem de çok sayıda firmamız mali zorluklar çekecekti."

"ŞİMDİ SIRA İHRACATTA"

"Önümüzde finansal açıdan nispeten rahat geçireceğimiz bir dönemin işaretlerini görüyoruz." diyen Büyükekşi, "Bu dönemde hükümetimizden ekonomi alanında yapısal reformlar dışında 2 beklentimiz var: Birincisi ihracatın büyümeye katkısının kalıcı olarak artmasını sağlayacak ve hükümetimize ilettiğimiz ihracat destek önerilerinin hayata geçmesi. İkincisi cari açığın petrol fiyatlarındaki gerilemeden değil; yurtiçi üretimin ve ihracatın artırılması yoluyla indirilmesi için somut adımlar atılması. Şubat ayında 14 aydan sonra ihracat artıya geçmişti. Mart'ta da aynı performansı göstereceğiz gibi görünüyor. Biz ekonomimizin hızlı büyümesini, büyümenin kalıcı ve istihdam dostu olmasını, hızlı büyümenin yüksek cari acık ile sonuçlanmamasını, net ihracatın büyümeye katkısının sürekli olarak pozitif seyretmesini istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Türkiye İnovasyon Haftası'nı 11 bin kişi izledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER