Türkiye ithal ettiği buğdayı yurtdışına hibe edecek
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 21 2020
Türkiye, Suriye’de yaşayanlar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi diğer ülkelere 100 bina tona kadar ekmeklik buğday karşılığı un ve 10 bin tona kadar yeşil mercimek ve nohut hibe edeceğini duyurdu.
Tayyip Erdoğan tarafından alınan karar Resmi Gazete’nin 21 Ekim 2020 tarihli sayısında yayımlandı. Hibeyle ilgili Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü görevlendirildi.
TMO’nun temin edeceği ekmeklik buğday unu, yeşil mercimek ve nohutu ise Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nın (AFAD) yapacağı bildirim üzerine, Türk Kızılayı ve AFAD dağıtacak. Cumhurbaşkanlığı Kararında nakliye ve dağıtımın bu iki kurum tarafından gerçekleştirileceği, masrafların ise AFAD’ın ilgili ödeneklerinden karşılanacağı kaydedildi.
100 bin tona kadar ekmeklik buğday karşılığı un ve 10 bin tona kadar yeşil mercimek ve nohut hibe edilecek.
Türkiye yıllardır milyonlarca ton buğday ithal ediyor. Rusya başta olmak üzere birçok ülkeden ithalat yaparken bir yandan hibe buğday yardımı yapması dikkati çekiyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı9.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







