"Türkiye, Kafkasyalı IŞİD militanları ile ilgili Rusya'ya bilgi vermiyor"


Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Basın Sözcüsü İgor Mityakov, İstanbul'de yakalanan Çeçenistan ve Dağıstan kökenli 12 IŞİD militanı ile ilgili Türkiye tarafından herhangi bir bilgi alamadıklarını söyledi.

Interfax'ın sorularına cevap veren Mityakov, "Basında dün gördüğümüz haberlerde Rusya vatandaşı 12 militanın İstanbul'da yakalandığı bilgisi vardı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan resmi kanalla konu ile ilgili bilgi talep ettik. Şimdiye kadar bu bilgiyi yalanlayan ya da doğrulayan herhangi bir cevap almadık." dedi.

Mityakov, gözaltına alınanların gerçekten Rusya vatandaşı mı olduğu, hangi şartlar altında göz altında tutuldukları ve bundan sonraki aşamalarla ilgili de herhangi bir bilgilerinin olmadığını vurguladı.

Basında yer alan haberlerde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 20-21 Ekim tarihlerinde Büyükçekmece ve Başakşehir'de yaptığı operasyonlarda, terör örgütü IŞİD'in Çeçenistan ve Dağıstan sorumluları oldukları öne sürülen 3 kişinin de aralarında bulunduğu 12 şüpheliyi gözaltına aldığı bilgisi yer almıştı.

Sputnik'in haberine göre, 20 Ekim'de Büyükçekmece'de bulunan bir adrese sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda, Çeçenistan uyruklu Muhammet El Hac S. gözaltına alınmıştı. Yapılan detaylı incelemede Suriye'deki çatışma bölgelerine defalarca gittiğinin tespit edilen ve IŞİD'in Çeçenistan sorumlularından biri olduğunu öne sürülen Muhammet El Hac S. sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

21 Ekim sabahı Başakşehir'deki 6 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda da IŞİD'in Dağıstan sorumlularından olduğu öne sürülen Aslan T. ve Mahmut Ş.'nin de aralarında bulunduğu 11 Dağıstanlı gözaltına alındı. Emniyet kaynakları, Aslan T. ve Mahmut Ş.'nin, IŞİD'e katılmak için Rusya'dan gelen çok sayıda kişiyi Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine götürmekle görevli olduklarını öne sürdü.
CİHAN
<< Önceki Haber "Türkiye, Kafkasyalı IŞİD militanları ile ilgili Rusya'ya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER