Türkiye Kamu-Sen'den MEB'in özür grubu tayinleri için sosyal medyada eylem


Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) özür grubu tayinlerinde ilçe emrine yer vermemesi ve bu şekilde öğretmen ailelerinin parçalanması gerekçesiyle sosyal medyada #İlçeEmriHaktır başlığı ile eylem başlattı.

Buna göre saat 21.00'de #İlçeEmriHaktır başlığı ile MEB'e çağrıda bulunuldu. Genel Başkan'ın eylemi sosyal medyada kısa sürede yankı buldu. Eğitimciler eyleme twitleriyle, mesajlarıyla destek verdi.

Koncuk, sosyal medya hesabından konu hakkında paylaşımlarda bulundu ve ilçe emri getirilmemesi nedeniyle eşlerinden, çocuklarından ayrı yaşamak zorunda kalan öğretmenlerin dramına vurgu yaptı.

Eylem, 26 Ocak Salı günü (Bugün) saat 21.00'de devam edecek. Sendika; hem il içi hem de il dışı özür grubu tayinlerinde ilçe emrinin getirilmesini talep ediyor.

Genel Başkan Koncuk'un mesajları şöyle:
" #İlçeEmriHaktır MEB kimsenin çiftliği değildir. Sabah kalktığınızda bugün de böyle yapayım diyemezsiniz. Biz varız, Türk Eğitim Sen var.

#İlçeEmriHaktır 26 Ocak saat 21.00'de MEB'in keyfi tutumuna sanal alemde dur diyoruz. Ağustos'ta başka, Ocak'ta başka davranma hakkı olamaz.

#İlçeEmriHaktır Aileleri parçalamak bilenler için utançtır. Bu utanç ortadan kalkacak. 26 Ocak'ta saat 21.00'de tekrar buradayız. Hadi!

#İlçeEmriHaktır Bir defada başka insanların derdine ortak olmaya ne dersiniz? Toplumsal düşünme kabiliyetini kaybetmeyelim.

#İlçeEmriHaktır Sayın Nabi Avcı size yakışan seçimden önce verdiğiniz bir hakkı, seçimden sonra da devam ettirmektir. Çocuklar ailesine kavuşsun.

Sanal alemin gücünü, haklı olmanın, aile birliğinin ne demek olduğunu bugün saat 21.00'de MEB'e öğretelim. Hazır olun, duyurun. Twitter'da buluşalım. Bugün sana yarın bana, birbirimize destek olalım. Bana ne demeyelim.

MEB'de ilke kalmamış, stratejisi seçim odaklı olan bir bakanlığa bu eğitim çalışanları nasıl güvenecek? Bir öyle, bir böyle? İlçe emri haktır!

MEB özür tayinlerinde çuvallamıştır. Daha önce yaptıklarını inkar etmek koskoca bakanlığı güvenilmez bir kurum haline düşürmüştür. Yazık!"
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Kamu-Sen'den MEB'in özür grubu tayinleri için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER