"Türkiye kaos ortamına çekilmeye çalışılsa da milletimiz bu tuzağa düşmeyecek"


CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, Türkiye bir kaos ortamına çekilmeye çalışılsa da Türk milletinin bu tuzağa düşmeyeceğini söyledi.

1 Kasım seçimi öncesi Hollanda'daki seçmenlerle bir araya gelerek gündem konularını konuşmak ve CHP'nin seçim stratejisini anlatmak için temaslarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, Ankara'da yaşanan terör saldırısının tarihe geçen en büyük kara bir leke olduğunu söyledi. Cihaner, "Terör katliamında yaşamlarını yitirenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan siyasi belirsizliğin ülkeye zararlı oldu. CHP olarak bunların bilincinde bir şekilde 1 Kasım seçimlerine ciddi bir şekilde hazırlanıyoruz. CHP olarak seçime tüm ekibimizle birlikte hazırız. 1 Kasım seçimlerinde parti olarak önceki seçime göre daha çok oy alabileceğimizi, AKP'nin de buna paralel olarak oy kaybedeceğini öngörüyoruz." dedi.

Türkiye'de yaşanan olumsuzluklara değinen Cihaner, "Türkiye bir kaos ortamına çekilmeye çalışılsa da milletimizin bu tuzağa düşmeyeceğini düşünüyoruz. Seçimden sonra artık bir belirsizlik ortamı değil sağlam bir şekilde ayakta duran bir hükümet olacağı kanaatindeyiz." dedi.

HDP İLE KOALİSYON KURARIZ

Partisi 1 Kasım seçimleri sonrası yeterli oy alamazsa HDP ile bir koalisyona sıcak baktıklarını söyleyen Cihaner, "HDP ile tabii ki bir koalisyon yaparız. HDP'yi direk bir terör örgütü gibi görmemek lazım. Çünkü HDP ülke standartlarında devletin izni ile oluşmuş, kurulmuş ve gecen seçimlerde 6 milyon insan tarafından seçilmiş bir partidir." ifadesini kullandı.

Seçim sandıklarının güvenliği konusunda konuşan İlhan Cihaner, "Bu güvensizlik direk olarak devlete. Eğer biz devletimize güvenemiyorsak bu tehlikeyi görüp bu seçimlere daha yoğun kalabalık bir şekilde katılım göstererek, oylarımızı kullanıp güvensizlik ortamından ülkeyi hep birlikte çıkarmak zorundayız." diye konuştu.

Daha sonra söz alan CHP Hollanda Birliği yöneticisi Necdet Yuksekbaş, 1 Kasım Genel Seçimlerine katılımın yüksek olmasını beklediklerini söyledi. Yüksekbaş, "Herkesi vatandaşlık görevi olan oy kullanmaya bekliyoruz." ifadesini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber "Türkiye kaos ortamına çekilmeye çalışılsa da milletimiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER