Türkiye karanlığa gömüldü

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok kentinde elektrik kesintisi yaşanıyor. Yetkililer sebebi konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

Türkiye karanlığa gömüldü

Sosyal medya elektrik kesintileri ile çalkalanıyor. İstanbul, Ankara, Burdur, Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok ilde akşam saatlerinden itibaren elektriklerin kesildiği bildiriliyor. 
Akşam saatlerinden itibaren elektrik kesintilerinin yaşandığı bazı iller şöyle:
-İstanbul (Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Büyükçekmece, Esenler, Küçükçekmece)  -Ankara -İzmir -Kocaeli -Van -Hakkari -Trabzon -Erzincan -Erzurum -Iğdır -Samsun -Gaziantep -Rize -Sakarya -Mersin -Yalova -Kayseri -Düzce -Adana
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) henüz yaşanan elektrik kesintilerine dair resmi bir açıklama yapmadı.

BEDAŞ VE AYEDAŞ'IN İNTERNET SİTELERİ ÇÖKTÜ

Yaşanan elektrik kesintilerinin ardından BEDAŞ ve AYEDAŞ'ın resmi internet sitelerine erişim sağlanamıyor.
İLK RESMİ AÇIKLAMA GELDİ
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) henüz yaşanan elektrik kesintilerine dair resmi bir açıklama yapmadı. Öte yandan BEDAŞ, Twitter'dan yaptığı açıklamada yaşanan arızaların TEİAŞ kaynaklı olduğunu, gerekli incelemelerin yapıldığını duyurdu.
İŞTE O AÇIKLAMA: "Bugün saat 22:30'da TEIAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle elektrik kesintisi gerçekleşmiştir. TEİAŞ sisteme enerji verdikçe BEDAŞ da kademeli olarak elektrik sağlamaya başlayacaktır. Elektrik kesintisinden etkilenen ilçeler; Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Büyük Çekmece, Esenler, Küçük Çekmece'dir. TEİAŞ'tan sisteme enerji gelene kadar, kesintiden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., tüm kaynakları seferber ederek çeşitli bölgelerden aktarmak sureti ile kademeli olarak elektrik sağlayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Elektrik kesintileri sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasına girdi.







<< Önceki Haber Türkiye karanlığa gömüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER