Türkiye kimlere emanet?

Terör kol gezerken eğitim kurumlarına yönelik baskılar sürüyor.

Türkiye kimlere emanet?

Bu kez başarılarıyla Adana'nın ‘gururu' olan Burç Okulları hedef alındı. Baskın planının Terörle Mücadele Şubesi tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Daha 5 gün önce iki polisin şehit olduğu kentte TEM'in, teröristler yerine okula baskın hazırlığıyla meşgul olması tepki çekti.

Başarılarıyla Adana'nın gururu olan Burç Okulları'na ikinci kez polis baskını düzenlendi. Baskına Maliye, İtfaiye ile Milli Eğitim, SGK, Çevre, Tarım il müdürlükleri olmak üzere 6 kurumdan ekipler katıldı. Pozantı'da 2 polisin şehit olduğu saldırı öncesi ihbar gelmesine rağmen neden hazırlıksız yakalanıldığı da ortaya çıktı. Terörle Mücadele ekiplerinin o dönemde Burç Okulları'na baskın hazırlığında olduğu öğrenildi.

Türkiye, Suruç'ta yaşanan kanlı saldırıdan sonra her doğan güne yeni bir şehit haberi ile uyanırken, hükümet tepki çeken bir uygulamaya imza atıyor. Terör örgütü PKK'nın saldırıları önlenmek yerine eğitim kurumları hedef alınıyor. Geçtiğimiz hafta polis, 8 ayrı kurumun memurlarını da alarak dershane bastı. Yine önceki gün Aksaray'da başarılarıyla ön plana çıkan Özel Sema Eğitim Kurumları'na bağlı okullar ile Sabah Dershaneleri'ne 100 polisle baskın düzenlendi. Benzer bir skandal dün Adana'da sahnelendi. İl Emniyet Müdürlüğü'nün talebi ve Valiliğin ‘olur'u ile ulusal ve uluslararası başarılarıyla Adana'nın ‘gururu' haline Burç Okulları hedef alındı. Polis ekipleri, yanlarına vergi, maliye, milli eğitim, itfaiye, SGK ile Çevre ve Şehircilik, Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı memurları alarak sabah saatlerinde Burç Vural, Burç Çukurova, Burç Üçgül ve Burç Öge okullarına denetim adı altında baskın yaptı.

Hukuksuz uygulama, başka bir skandalı daha gözler önüne serdi. Geçtiğimiz cuma, Adana'nın Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giren PKK'lı teröristler, polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar'ı şehit etmişti. İpek'in ağabeyi Ramazan İpek, günler öncesinden saldırı olacağına dair ihbarın geldiğini ve şehit kardeşinin de bunu kendilerine söylediğini bildirmişti. Öldürülen teröristlerin üzerinden de karakolun krokisi çıkmıştı. Emniyetin saldırıyı önlemede neden zafiyet içine girdiği, dün Burç Okulları'na yapılan baskın sonucunda ortaya çıktı. Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerinin aynı dönemde Burç Okulları'na baskın hazırlığında olduğu anlaşıldı.

OKUL VELİSİ: TERÖR KOL GEZERKEN OKULLARLA UĞRAŞIYORLAR

Terör örgütlerinin ülkeyi kan gölüne çevirdiği sırada emniyetin mesaisini eğitim kurumlarına baskın yapmak için harcamasına veliler sert tepki gösterdi. Okul velilerinden Ömer Salcan, “Daha beş gün önce Pozantı'da 2 şehit verdik. Onların failleri bulunmadan emniyet güzide okullarla uğraşıyor. Utanç verici bir durum. Bunlarla bir yere varamazlar, bizi de korkutamazlar.” dedi.

Burç Okulları avukatı Ruhi Hallaçoğlu da baskının hukuksuzluklarla dolu olduğunu ifade etti. Hallaçoğlu şöyle konuştu: “Emniyet, yetkisi dışında işlem yapmaktadır. Emniyet, MEB mevzuatını bilmediği için daha önce denetlenmiş ve izin ruhsatı alınmış konularda ruhsat sureti istiyor. Okuldaki servis sözleşmesini talep ediyor. Tepki gösterince geri adım atıyorlar. Emniyet, asayişi sağlamak için geldiği kurumda bizzat denetim yapıyor. Gerekli yasal başvuruları yapacağız. Polisin, ülkenin gündemini değiştirmek gibi bir görevi var mı? Ülkemiz yas havasında iken bu tür denetimlerle ne amaçlanmaktadır.”

ZAMAN
<< Önceki Haber Türkiye kimlere emanet? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER