Türkiye, Koranavirüs salgınında nüfusa oranla ve mutlak rakamlarla dünyada kaçıncı sırada?

Türkiye, Koronavirüs salgınında nüfusuna oranla yapılan sıralamada dünyada vaka sayısında 42'nci, can kaybı sayısında 39'uncu sırada yer alıyor. Mutlak rakamlarda ise Türkiye, dünyada vaka sayısında 9'uncu, can kaybı sayısında 11’nci sırada bulunuyor.

SHABER3.COM



Türkiye, dün (13 Nisan) mutlak değerlerle yapılan sıralamada vaka sayısında 9'uncu, ölüm sayısında ise 11'deydi.

Çeşitli konularda eş zamanlı istatistikler sağlayan Worldometers'ta paylaşılan küresel verilerde, ülke ülke 1 milyon kişi içinde Koronavirüs tanısı konanların ve virüs nedeniyle ölenlerin sayıları veriliyor. Sitedeki verilerle, nüfusa oranla salgının ülkelere göre yayılım ölçüleri izlenebiliyor.

Küresel verilere göre Avrupa'nın beş mikrodevletinden biri olan ve etrafı İtalya toprakları ile çevrili San Marino vaka sayısında 1. sırada görünüyor. San Marino'yu, Vatikan, Andorra, Lüksemburg, İzlanda, Cebelitarık, Faroe Adaları, İspanya, Falkland Adaları, İsviçre, Man Adası ve İtalya izliyor. 


Küresel verilerde, ülke ülke 1 milyon kişi içinde Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sıralamasında 1. sırada San Marino görünüyor. San Marino'yu; İspanya, Andorra, Belçika, İtalya, Fransa, Sint Maarten, Birleşik Krallık, Hollanda, İsviçre ve Lüksemburg izliyor. 

83 milyon nüfuslu Türkiye, demografik veriler dikkate alındığında 65 bin 111 vaka ile dünyada 42'nci; 1403 ölüm ile 39'uncu sırada bulunuyor.

Sadece tanı ve can kaybı sayılarının dikkate alındığı nispi olmayan mutlak rakamlarda ise Türkiye dünyada vaka sayısında 9'uncu, ölüm sayısında da 11'inci durumda görünüyor.

Vaka sayılarındaki mutlak sayı sıralamasında ilk 15 ülke şöyle:

ABD
İspanya
İtalya
Fransa
Almanya
Birleşik Krallık
Çin
İran
Türkiye
Belçika
Hollanda
Kanada
İsviçre
Brezilya
Rusya
Ölüm sayılarındaki mutlak sayı sıralamasında ilk 15 ülke şöyle:

ABD
İtalya
İspanya
Fransa
Birleşik Krallık
İran
Belçika
Çin
Almanya
Hollanda
Türkiye
Brezilya
İsviçre
İsveç
Kanada
<< Önceki Haber Türkiye, Koranavirüs salgınında nüfusa oranla ve mutlak... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER