Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 24. İstişare Toplantısı yapıldı


Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 24. İstişare Toplantısı Muğla'da yapıldı. Muğla Muhtarlar Derneği'nin evsahipliğinde, Menteşe Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya AKP Milletvekili Nihat Öztürk, MHP Milletvekili Mehmet Erdoğan, Vali Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Kamil Köten, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, 60 ilden gelen muhtar dernekleri başkanları ve Muğlalı muhtarlar katıldı.

Muğla Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Gümüş, muhtarları ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Siyasi duruştan uzak, bütün siyasi partilere eşit mesafede davranış sergilediklerini belirten Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz ise hükümet ve parlamento dışındaki siyasi partilerle de uyum içinde çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı. Türkiye genelinde muhtarlara yönelik ve ülke genelini kapsayacak şekilde uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele, çevre duyarlılığı, organ bağışı gibi konularda seminerler düzenlediklerini kaydeden Akdeniz, "Uluslararası alanda Bosna-Hersek, Macaristan ve Türk cumhuriyetlerinde muhtarlarımızı tanıtmak için çok ciddi çalışmalar yürüttük. Yerel katılımcılığı, ancak muhtarlarla gerçekleştirebiliriz. Muhtarlar olarak bizler vali, kaymakam, daire müdürleri, yerel yönetimler, emniyet müdürü, jandarma komutanının kılcal damarlarıyız." dedi.

MHP Milletvekili Erdoğan, köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılmasıyla sadece muhtarların yetkisinin sınırlanmayacağını, kültür yozlaşmasına da yol açılacağını savundu. Muhtarların yönetimde yapıtaşı olduğunu belirten AKP Milletvekili Öztürk ise, "Muhtarlarla her dem birlikte olmak, hizmet kervanı içinde yer alan muhtarlarımızın çabaları, milletin geleceği için mücadele edeceğim diyen muhtarlarımız bizim için anlamlı ve önemli. Millet için çaba harcayan muhtarlara saygı duyuyorum." şeklinde konuştu. Muğla'nın coğrafyası ve insanıyla güzel bir yer olduğunu dile getiren Vali Çiçek de, "Türkiye'de çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Sizler, milletvekilleri ve vatandaşların gayretleri, birlik beraberlik duygusuyla çözülemeyecek sorun yok. Osmanlı Devleti'nden günümüze kadar gelen muhtarlık sistemi var. Bu kültür yaşatılıyor. Devlet size önem veriyor. Muhtarına önem veren yöneticimiz, bürokratımız, milletvekillerimiz, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız var. Size değer vermeyen bürokrat varsa, o bürokrat başarılı olamaz." dedi. Demokrasinin temel taşının muhtarlar olduğunu dile getiren Çiçek, hizmetin vatandaşa ulaştırılması konusunda takipçi olduğunu söyledi. Türk milletinin, vatandaşların iradesine önem verdiğini belirterek, "Biz insanları mutlu etmek, refah seviyesini arttırmak, birliğini sağlamak, güçlü Türkiye'yi yaratmak için çalışıyoruz. Güçlü Türkiye için hep birlikte, çok çalışmamız gerekiyor. Dünü bırakıp geleceğe bakmalıyız." diye konuştu.

Daha sonra Muğla Muhtarlar Derneği tarafından hazırlanan formalar, Türdü 100. Yıl Ortaokulu öğrencilerine protokol üyelerince verildi. Protokol üyelerinin salondan ayrılmasının ardından istişare toplantısı başladı. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 24. İstişare Toplantısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER