'Türkiye'nin kanser merkezi haline gelmek istiyoruz'

'Türkiye'nin kanser merkezi haline gelmek istiyoruz'

İzmir'in önemli özel sağlık kuruluşlarından Kent Hastanesi, yeni yatırımla büyüme kararı aldı. 24 bin metrekare alana sahip hastane, yeni binanın bitmesiyle toplam 41 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek. Yatak kapasitesi de 140 artarak 370'e çıkacak. Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, bir yıl içinde tamamlanacak yeni yatırımla Türkiye'nin onkolojik vakalarda özellikle beyin kanseri merkezi haline gelmek istediklerini söyledi. Türkiye'deki sağlık hizmetlerinde 10-12 yılda ciddi değişim yaşandığını kaydeden Dr. Yıldırım, elde edilen başarıların sürdürülmesinde son dönemde sıkıntılar olduğuna dikkat çekti.

Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, yeni yatırımları hakkında bilgi verdi. Mevcut binalarına 17 bin metrekarelik kapalı alan ilave etme kararı alarak ağustos ayında inşaata başladıklarını, 12-13 ayda tamamlanacağını anlatan Yıldırım, "8 katlı, içerisinde radyasyon onkoloji departmanı olan, kemoterapi uygulama alanlarının yaygın bir şekilde kullanıldığı, radyoaktif iyot tedavilerinin, PET CT'nin olduğu, nükleer tıp departmanının gelişmiş şekliyle kullanıldığı yeni bir bina ilave ediyoruz." dedi. Onkolojinin birinci ve özel ilgi alanları haline geldiğini, yeni yatırımda buna öncelik vereceklerini ifade eden Yıldırım, "Onkoloji artan ne yazık ki büyüyen ve tedavi konusunda talebin çok yüksek olduğu bir alan. Bu branş, Sosyal Güvenlik Kurumuyla anlaşmalı. Tüm vatandaşlarımıza hizmet edeceğimiz bir tesisten bahsediyoruz. Burada gelişmiş, teknolojik açıdan üst seviye iki adet linear aksilleratör cihazımız olacak. Her türlü kanser tedavisinde kullanılacak. İlave olarak İzmir ve Ege'de bulunmayan gamma knife adında beyin kanserlerinde kullanılan ışınlama cihazı getireceğiz. Bu alanda sadece bölgenin değil Türkiye'nin beyin kanseri merkezi haline gelmek istiyoruz. Ayrıca bölgede radyoaktif iyot tedavisini özel sektörde sunan başka bir hastane yok. 4 yataklı radyoaktif iyot odası devreye girecek. Ayrıca kemoterapinin daha yangın verilmesi için 40 yataklı bir merkez yapacağız." diye konuştu. Yıldırım, yoğun bakıma da 40 ilave yatak ekleneceğini, ayrıca tıbbi konularda bilgi paylaşımı için konferans salonu yapacaklarını söyledi.

HASTALARIMIZIN YÜZDE 25'İ İZMİR DIŞINDAN
Belirli alanlarda Türkiye'nin hastanesi haline geldiklerini anlatan Genel Müdür Yıldırım, hastalarının yüzde 25'inin İzmir dışından geldiğini, yurt dışından gelenlerin sayısının da her geçen gün arttığını anlattı. Bu vakaların tamamına yakınının karaciğer, böbrek, kemik iliği nakli, onkoloji tedavileri, kalp damar cerrahisinde aort cerrahisi tedavileri gibi konularda Kent'e geldiğini aktaran Yıldırım, yeni yatırımla öne çıktıkları majör alanların sayısını biraz daha ulusal seviyede artırmış olacaklarını vurguladı. Yıldırım, "Şu anda bile, İzmir'deki hatta Türkiye'deki bir çok üniversiteden daha fazla kompleks, komplike zor vakalar yapıyoruz. Geçen ay 15 karaciğer nakli yaptık. Bu ay 12'ye yakın karaciğer nakli planlanmakta." diye konuştu.

Yaptıkları işlerdeki farklılıkla İzmir'in sesini Türkiye ve çevre ülkelere duyurmaya çalıştıklarının altını çizen Yıldırım, "Nitelikli çalışmaların sayısının artmasından dolayı biraz daha niceliğe dönük bir değişim yaşıyoruz. Sadece düz işler yaparak sayıyı artırmaktansa zor ve az yapılan işleri yapmaya çalışıyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Türkiye'nin kanser merkezi haline gelmek istiyoruz' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER